Ege Postası
Geri

Tartan’a can dost plaketi

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Halk Ozanları Yarışması'nın finali, Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışma sonucunda Ahmet Doğan birinci, İbrahim Kılıç ikinci, Savaş Mercan ise üçüncü oldu.
Tartan’a can dost plaketi
Haberler / Kültür - Sanat
6 Mayıs 2013 Pazartesi 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Halka açık olarak gerçekleşen Evrensel Alevi Bektaşi Birliği tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Halk Ozanları Yarışması'nın finaline Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da katıldı. 11 yarışmacı söylediği türkülerle göz doldurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmanın jürisinde yer alan TRT Türk Halk Müziği sanatçılarından Saime Cantürk ve Hale Gür, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Yolcu Bilginç, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Deniz Şener, Usta Öğretici ve Halk Ozanı Murat Sincer, Müzik Akademisi Sahibi Turabi Değerli ve Volkan Yılmazer seçim yapmakta oldukça zorlandı. Cem TV’de ‘Sözümüz Sazdır’ programını hazırlayıp sunan Volkan Yılmazer de sazıyla sözüyle izleyenlere adeta türkü şöleni sundu.

Deyişler mest etti
Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Avukat Ali İhsan Şahin, "Bu etkinliğimizle amaçladığımız çok önem verdiğimiz Alevi Bektaşi inancına göre ozanlık ve zakirlik geleneğini canlı tutmak ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü Alevi Bektaşi inancını yaşayanlar bağlama eşliğinde ozanların ve zakirlerin söylediği deyişlerle ibadetlerimizi eder. Bu geleneği canlı tutmak ve yeni nesillere taşımak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışmadan önemli olan kazanmak veya kaybetmek değil. Bu geleneği canlı tutmaktır. Yoksa finale kalan 11 yarışmacımız da birbiriden değerli ozanlarımızdır" dedi.
Ali İhsan Şahin, yarışmayı izlemeye gelen Konak Belediyesi Hakan Tartan'a verdiği destekten dolayı bir teşekkür ederek, “Başkan Tartan bizim can dostumuzdur. Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Tartan’a teşekkür ederim” dedi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise yaptığı konuşmada Alevi kültürün yaşatılması gerektiğine değinerek, “Ülkemizin birlik ve beraberliği, barış ve kardeşlik için yaşatılması çok önemli. Genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman Türkiye'in geleceğinden kaygı duyanlar oluyor. Ama sizin gibi can dostlar oldukça Türkiye her zaman ayakta kalmaya devam edecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası