Ege Postası
Geri

Kore kültürü Türkiye’de çeşitli etkinliklerle tanıtılacak

Kore Cumhuriyeti, ülkelerinin kültürünü tanıtmak için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerde sergi, konferans gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek.Kore Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Sangkyu Lee, büyükelçilik rezidansında...
Kore kültürü Türkiye’de çeşitli etkinliklerle tanıtılacak
Haberler / Kültür - Sanat
3 Mayıs 2013 Cuma 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kore Cumhuriyeti, ülkelerinin kültürünü tanıtmak için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerde sergi, konferans gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Kore Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Sangkyu Lee, büyükelçilik rezidansında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sangkyu Lee, Türkiye ile Güney Kore’nin dostluk ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını belirtti. Türkiye ile ilişkilerinin Kore Savaşı’ndan sonra canlandığını, ancak daha sonra uzun bir süre durgun seyrettiğini dile getiren Lee, münasebetlerin 2002 yılında Dünya Kupası maçlarıyla geçmişin sıcak ilişkilerinin hatırlandığını ve yeniden hareketlendiğini kaydetti. Hyundai’nin Türkiye’ye yatırım kararıyla ekonomik ilişkilerin de canlanmaya başladığını söyleyen Lee, geçen yıl şubat ayında dönemin G. Kore Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti ile ilişkilerin stratejik ortaklık ilişkisi seviyesine yükseldiğini dile getirdi.

Kültürel, ekonomik, siyasi, savunma sanayi gibi alanlarda bağlantıların kurulmaya başlandığını ifade eden Büyükelçi Sangkyu Lee, “1 Mayıs’tan itibaren Türkiye ile G. Kore arasında serbest ticaret anlaşması yürürlüğe girdi. Bu anlaşma sayesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler daha dengeli gelişecek. İki ülke arasında yatırımların daha da artacağına inanıyorum. Kültürel ilişkilerimiz de gelişiyor. Kore Kültür Merkezi, Ankara’da 2011 Ekim ayında açıldı. Kore Turizm Teşkilatı’nın İstanbul Şubesi de geçen yıl Eylül ayında açıldı. Türkiye’de bu yıl Kore ile ilgili birçok kültürel etkinlik düzenlenecek.”

G. Kore’ye Ankara’dan direkt uçak seferleri bulunmadığını hatırlatan Büyükelçi, İstanbul’dan G. Kore’ye haftada 14 uçuş yapıldığını, koltukların hep dolu olduğunu ve önceden rezervasyon yapmadan yer bulmanın zorlaştığını ifade etti.
Düzenleyecekleri etkinliklerle iki toplumun kültürlerinin benzeşen ve ayrılan yönlerinin gözleneceği bir fırsatın doğacağını belirten Lee, ekonomik ve siyasi ilişkilerin de bu etkinliklerden etkileneceğini sözlerine ekledi.

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho da İstanbul’da 31 Ağustos’tan 22 Eylül’e kadar çeşitli Kore kültürünü anlatan konferans, sergi gibi çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti. Cho, Koreli sanatçıların İstanbul’da konserler vereceğini açıkladı. Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerde de Kore kültürünü tanıtacak 50 program düzenleyeceklerini söyleyen Cho, Kore kültürünü tanıtma açısından bu yılı dönüm noktası olarak gördüklerini vurguladı. Türkiye’de Kore hayranları bulunduğunu söyleyen Cho, TRT’de 2002 yılından sonra Kore dizilerinin yayınlanmasının ardından genç neslin ülkelerine ilgi duymaya başladığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası