Ege Postası
Geri

Sanatçı Nuri Sesigüzel memleketi Halfeti’yi ziyaret etti

Halfetililer Derneği’nin açılışı münasebeti ile Gaziantep’e gelen Sanatçı Nuri Sesigüzel, doğduğu yer olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlçeyi ziyaretleri sırasında yoğun ilgi ile karşılaşan Nuri Sesigüzel,...
Sanatçı Nuri Sesigüzel memleketi Halfeti’yi ziyaret etti
Haberler / Kültür - Sanat
2 Mayıs 2013 Perşembe 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halfetililer Derneği’nin açılışı münasebeti ile Gaziantep’e gelen Sanatçı Nuri Sesigüzel, doğduğu yer olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçeyi ziyaretleri sırasında yoğun ilgi ile karşılaşan Nuri Sesigüzel, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik’i makamında ziyaret etti. Sesigüzel, Kaymakam Keklik’e şunları söyledi: ‘‘Halfeti tabiatıyla, insanıyla, bütün güzellikleri ile çok farklı bir yer. Ben 1943 yılında Halfeti'de dünyaya geldim. 13 yaşında halk müziğine gönül verdim ve buralardan ayrıldım. 300’ü aşkın plak doldurdum ve birçok sinema filminde oynadım. Hayata başladığım yere, yani bu topraklara gelmekten, ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum.’’ dedi.

Kaymakam Mehmet Keklik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nuri Sesigüzel gibi halk müziğinin üstatlarından bir sanatçıyı makamında kabul etmekten dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirtti. Sesigüzel’den, tekrar ziyaret sözü alan Kaymakam Keklik, kendisine teşekkürlerini sunduktan sonra İstanbul’a dönmek üzere sanatçı Nuri Sesigüzel’i yolcu etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası