Ege Postası
Geri

Bakan Davutoğlu: Büyük bir Konya aşkım var

Ankara Ticaret Odası (ATO) Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, "Dünya Kenti Konya" isimli Medeniyetler Başkenti organizasyonu düzenlenecek. Konya Günleri'ne ilişkin bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Daha büyük...
Bakan Davutoğlu: Büyük bir Konya aşkım var
Haberler / Kültür - Sanat
2 Mayıs 2013 Perşembe 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Ticaret Odası (ATO) Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, "Dünya Kenti Konya" isimli Medeniyetler Başkenti organizasyonu düzenlenecek. Konya Günleri'ne ilişkin bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Daha büyük bir sanayi, daha büyük bir tarım, daha büyük bir turizm, daha büyük bir irfan ve daha büyük bir Konya aşkım var.” dedi.

Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve kardeşlik anlayışını yaşatan ve bu anlayışların sembolü haline gelmiş Konya’nın sosyal ve ekonomik değerleri, tarihi, kültürü ve zengin turizm potansiyeliyle tanıtılacağı organizasyona, sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı da ayrı bir değer katacak. Birçok üretici ve girişimci, potansiyel hedef kitleye en etkili ve hızlı yoldan ulaşacak. İlk kez düzenlenecek organizasyon süresince katılımcılar ürün, hizmet ve değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik çeşitli tanıtım faaliyetleri yapacak. Tarihin her döneminde birçok kültüre evsahipliği yaparak önemli bir yerleşim yeri olmuş Konya’nın her yönüyle tanıtılacağı organizasyona kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret örgütleri, yerel yönetimler, üniversiteler, kültür ve turizm kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üretici birlik ve kooperatifleriyle özel sektöre ait çok sayıda firma katılacak.

MEVLANA, ALİ ULVİ KURUCU VE TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ ANLATILACAK

Konya Günleri kapsamında Mustafa Kabakçı fotoğraf sergisi, Ali Ulvi Kurucu konulu panel, Sinan Yağmur söyleşisi, Konya Spor söyleşisi ve Konya Mevlana Sema Grubu tarafından gösteri yapılacak. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de bir konferans verecek. Konya yöresine ait türkü ve şarkılarla bezenmiş konserler verilecek. Organizasyon, toplumun her kesimini sevgi ve hoşgörü şehri Konya'nın kültürüyle buluşturacak. Programda ayrıca Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin hayatı, belgesel film olarak gösterilecek.

30 Mayıs-2 Haziran 2013 arasında Ankara’da düzenlenecek bu büyük fuar, Bakan Davutoğlu’nun himayelerinde yapılacak. Konya Valisi Ayhan Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Konya vakıf ve dernekleri katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası