Ege Postası
Geri

Seyirci, bu hafta yerli filme doyacak

Sinemaseverler bu hafta 4 yeni yerli yapım ile buluşuyor. 3 Mayıs haftasında komedi, aksiyon, animasyon, macera türlerinden oluşan seçkilerin yer aldığı yapımlar vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan yerli yapımı “Neredesin Süpermen'”...
Seyirci, bu hafta yerli filme doyacak
Haberler / Kültür - Sanat
2 Mayıs 2013 Perşembe 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sinemaseverler bu hafta 4 yeni yerli yapım ile buluşuyor. 3 Mayıs haftasında komedi, aksiyon, animasyon, macera türlerinden oluşan seçkilerin yer aldığı yapımlar vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan yerli yapımı “Neredesin Süpermen'” Büyük acıların yaşandığı Kuzey Irak coğrafyasında olaylara çocukların gözlerinden bakan, etkileyici bir yapım… Filmin yönetmen koltuğunda Karzan Kader oturuyor.

BİR GEVREK BİR BOYOZ İKİ DE KUMRU

Tan, dokuz yıl boyunca hiç gitmediği İzmir’e, çok yakın arkadaşlarından birinin ölüm haberini alınca, gitmeye karar verir. Sabah erken saatte havaalanına ulaşır. O işlemlerini yaparken, bir başka köşede de Selanik’ten gelen Alexi’nin İzmir’e gitmek üzere aktarma yaptığı görülür. Yaşlı adam, 1955 yılında çok sevdiği kentinden ayrılmak zorunda kalan, eski bir İzmirlidir. Ogün Kaptanoğlu, Selen Seyven, Bülent Arın ile Selçuk Uluergüven’in oynadığı “Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru”, Osman Dikiciler yönetti.

BİR HİKAYEM VAR

Mert’in bir hayali vardır: Kendi filmini çekmek. İşte bunu gerçekleştirebilmek için en yakın arkadaşları Okay ve Aras’la yola koyulurlar. Filmi çekebilmek için aldıkları borç paralar ve söylemek zorunda kaldıkları yalanlar, bir süre sonra başlarına bela olur. İşler planladıkları gibi gitmeyince, kendilerini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulurlar. Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği ve Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak ile Turan Özdemir’in oynadığı “Bir Hikayem Var”, komedi sevenler için.

ESKİ DOSTLAR

Oscar ödüllü Al Pacino, Christopher Walken ve Alan Arkin’i bir araya getiren “Eski Dostlar”, emekli olmuş üç gangsterin geçmişleri ile karşı karşıya kalmalarını konu ediyor. Val, 28 yıllık cezasını çekmesinin ardından en iyi arkadaşı Doc, Val’ı o gün onu yalnız bırakmamak adına hapishane çıkışı karşılıyor. Doc ve Val yıllar sonra tekrar iyi bir ikili olup aralarına Hirsch’i de yanlarını alıyor. Bu üç arkadaş yıllar geçmiş olsa da eskiden oldukları gibi ayrılmaz bir üçlü olurken, ilerlemiş yaşlarına rağmen hala suç işleme potansiyeline sahip. İçlerinden biri, diğerlerinden bir sır saklıyor ve vakti de kısıtlı. Eski dostların tekrar bir araya gelmesiyle birlikte geçmişleri ile karşı karşıya kalmaları da çok da uzun sürmüyor. Fisher Stevens’in yönetmen koltuğuna oturduğu “Eski Dostlar”ın kadrosunda Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin Julianna Margulies yer alıyor.

MAX MACERALARI: DİNOTERRA

Gölgelerin Efendisi, Aslan Max’ın kristalleri ele geçirmesini engelledikten sonra, bu kez çok daha güçlü olan Dinozor kristallerinin varlığını öğrenerek geri döner. Gölgelerin Efendisi bu kristalleri kötü niyetleri için kullanmak üzere ele geçirmeyi planlamaktadır. Oysa kristalleri ele geçirmesi oldukça zor olacaktır çünkü bu kristaller yalnızca Dinozorların ait olduğu tarih öncesi çağda vardır. Yekta Kopan, Hülya Avşar, Kenan Doğulu ile Serhat Aslan’ın seslendirdiği animasyon 3D formatında meraklısıyla buluşuyor.

NEREDESİN SÜPERMEN'

10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana, doksanlı yılların başında Kuzey Irak’taki bir Kürt köyünde yaşayan iki kardeştir. Benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin hayatı, köyde seyrettikleri Süpermen filminin ardından ilginç bir hal alır. Süpermen’e hayran olan iki kafadar, ne pahasına olursan olsun gidip bu hiçbir şeyin yenemediği adamı bulmaya karar verirler. Karzan Kader’in yönettiği ve Zamand Taha ile Sarwar Fazil’in oynadığı “Neredesin Süpermen'” Büyük acıların yaşandığı bir coğrafyadaki olaylara çocukların gözlerinden bakan, etkileyici bir yapım…

ZORAKİ İKİLİ

Osman, peşinde olduğu bir kumar çetesini yakalamak için kendini seçkin polis François’in ortağı yapar. François’in şimdi terfisi konusunda önünde tek bir engel vardır: Osman. Küçük bir çetenin peşinde olduğunu zanneden ikili istemeden de olsa zamanla kendilerini ülkenin en büyük suç ağını çökertmek için giriştikleri bir maceranın ortasında bulacaktır. David Charhon’un yönettiği ve Omer Sy, Laurent Lafitte, Sabrina Ouazani ile Lionel Abelanski’nin oynadığı “Zoraki İkili” aksiyon-komedi türünde.

MUHALİF BAŞKAN

Çekimleri Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde gerçekleştirilen “Muhalif Başkan”, küçük bir kasabada yaşanan sorunları trajikomik bir dille anlatıyor. Yüksel Torun’un yönettiği ve Ferhan Şensoy, Yusuf Atala, Dost Elver, Ali Yaylı, Cansel Kula, Türkan Kılıç, Serkan Kuru, Ömer Gecü, Meltem Parlak, Ali Uyandıran ile Ercü Turan’ın oynadığı “Muhalif Başkan” komedi sevenler için.

IRON MAN 3

Tony Stark, özel hayatının düşmanı tarafından yok edildiğini anlayınca bu işin sorumlularını bulmak için harekete geçiyor. Köşeye sıkışan Stark’ın en yakınlarını korumak için tek şansı zekasına ve içgüdülerine güvenerek kendi yetenekleriyle hayatta kalmaktır. Kafasını kurcalayan şu sorunun cevabını arar: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapa? Shane Black’in yönettiği ve Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle ile Jon Favreau’nun oynadığı “Iron Man 3”, aksiyon-macera türünde. Iron Man ilk kez 1968’in Mayıs ayında tek başına bir çizgi roman olarak yayımlanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası