Ege Postası
Geri

70 yaşındaki terzi Manavgat'ın 'örnek okur'u seçildi

Antalya Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu Örnek Okur Projesi kapsamında 6 ay içinde 20 kitap okuyan 70 yaşındaki terzi Yaşar Azgan, belgesi ve kitap hediyesi Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından verildi. Manavgat...
70 yaşındaki terzi Manavgat'ın 'örnek okur'u seçildi
Haberler / Kültür - Sanat
7 Mayıs 2013 Salı 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu Örnek Okur Projesi kapsamında 6 ay içinde 20 kitap okuyan 70 yaşındaki terzi Yaşar Azgan, belgesi ve kitap hediyesi Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından verildi.

Manavgat Kaymakamlığı'nda düzenlenen belge ve ödül töreninde nisan ayının örnek okuru Yaşar Azgan'a Örnek Okur belgesini Kaymakam Emir Osman Bulgurlu verdi. Kaymakam Bulgurlu, 70 yaşındaki Azgan'ı tebrik ederek kitap okumada 7'den 70'e herkesin Azgan'ı örnek alması gerektiğini söyledi. Bulgurlu, Azgan'a mayıs ayında kitap okumada rakip çıkması dileğinde bulunarak Mehmet Akif Ersoy'un Safahat, Adem Özbay'ın Hz. Ali'nin Liderlik Sırları, Aytekin Gezici'nin Osmanlı Tarihi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Çile isimli şiir kitabını hediye etti. Bulgurlu, "Yaşar Azgan 6 ay içinde 20 kitap okuyarak Manavgat'ta 7'den 70'e örnek olmuştur. Proje kapsamında kitap okumayı her zaman destekleyeceğiz. 70 yaşında olan ve 50 yıldır aralıksız kitap okuyan örnek okurumuzun kitap okumada günümüz gençliğin örnek olmasını ve rakipler çıkmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Kendisinin ilkokul mezunu olduğunu mesleğinin terzilik olduğunu anlatan Azgan, ilerlemiş yaşına rağmen her gün yatağa girmeden önce mutlaka kitap okuduğunu söyledi. Kitap okumaya 1960 yılında İstanbul'da terzilik yaparken tanıştığı Alman bir ailenin kitap okuma sevdasını görmesiyle başladığını belirten Azgan, kitap okumanın kendisi için bir tutku olduğunu ve bu tutkuyu uzun yıllar ailecek sürdürdüklerini kaydetti. Azgan, "Kitap okumayı çok seviyorum. Düzenli kitap okuma alışkanlığım var. Kitap okuma alışkanlığı kazanmamı yıllar önce tanıştığım bir Alman ailesinin vesilesiyle oldu. Kitap okuma en güzel erdem. Zaten dinimizin de ilk emri oku." diye konuştu.

Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Azgan'ın düzenli kitap okuma alışkanlığıyla günümüz gençliğine örnek olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası