Ege Postası
Geri

Musiki eser sahipleri grevden dertli

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) grev kararını asan Sosyal-İş Sendikası’na tepki gösterdi. MESAM, sendikanın dün astığı grev kararına ilişkin yaptığı açıklamada, ücretler ve sosyal haklar konularında yaşanan uyuşmazlıkların...
Musiki eser sahipleri grevden dertli
Haberler / Kültür - Sanat
8 Mayıs 2013 Çarşamba 17:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) grev kararını asan Sosyal-İş Sendikası’na tepki gösterdi.

MESAM, sendikanın dün astığı grev kararına ilişkin yaptığı açıklamada, ücretler ve sosyal haklar konularında yaşanan uyuşmazlıkların temel sebebinin; geçmişte ülke ekonomik gerçeklerinin çok üstünde imzalanmış sözleşmeler olduğunu söyledi. “Geçmişte bu sözleşmeleri bağıtlamak ve kurumu yönetmek konularında söz ve imza hakkına sahip olan tarafların mesuliyeti, mevcut yönetime mal edilemez."denilen MESAM açıklamasında, sendika tarafının kitle iletişim araçlarıyla paylaştığı basın açıklamasında MESAM’a yönelttiği mesnetsiz suçlamaların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

“ŞEFFAF YAKLAŞIM GÖSTERİLDİ”

MESAM’ın, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulmuş bir meslek birliği olduğu hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi: “Çalışanlarının haklarına da aynı oranda saygı ve hakkaniyet ölçüsünde yaklaşan MESAM, iş ilişkileri çerçevesinde çalışma barışını koruyan, emeğe hak ettiği değeri veren, örgütlenme özgürlüğünün gereklerini yerine getiren ve güvenceli çalışma ortamını sağlayan bir kurum olarak Türkiye iş yaşamında özel bir yere sahiptir.
Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süresince, sendika tarafıyla, mali tablolarını paylaşmak konusunda şeffaf bir yaklaşım göstermiş ve toplu pazarlık ruhunun gereği olarak bütün maddeler üzerinde iyi niyetli bir tavır sergilenmiştir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu yetkileri çerçevesinde kurulmuş meslek birlikleri içinde, personeli sendikaya üye olan tek meslek birliğidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası