Ege Postası
Geri

22 Mayıs’ta Nene Hatun’u oynayacaklar

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen '5. Uluslararası Gençlik Tiyatroları Festivali' 13 Mayıs’ta başlayacak. 22 Mayıs Nene Hatun’un ölüm yıl dönümü nedeniyle Erzurum ekibinin hazırladığı 'Topdağında...
22 Mayıs’ta Nene Hatun’u oynayacaklar
Haberler / Kültür - Sanat
9 Mayıs 2013 Perşembe 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen '5. Uluslararası Gençlik Tiyatroları Festivali' 13 Mayıs’ta başlayacak. 22 Mayıs Nene Hatun’un ölüm yıl dönümü nedeniyle Erzurum ekibinin hazırladığı 'Topdağında Bir Yürek' adlı oyunda, destanlaşan Nene Hatunu oynayacak. Halka açık olacak oyuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve protokolden çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan festival için gençlik merkezi görevlileri, şehrin çeşitli noktalarında stant kurdu. Erzurum’un yanı sıra Sinop, Trabzon, Mersin, Giresun, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve İran’dan gelecek olan 8 ekip, hazırladıkları çeşitli oyunları Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda oynayacak.

Gençlik Merkezi Yöneticisi Mehmet Kahraman, üst düzeyde katılım bekledikleri festivalde çevre ülkelerden ekiplerin geleceğini ve festivalin 14 gün boyunca devam edeceğini ifade etti. Kahraman, “Bu yıl 5. festivalimizi düzenliyoruz. Üniversitemiz kampüsünde standımızı kurduk. Yurdumuzdan çeşitli illerin yanı sıra komşusu olduğumuz çevre ülkelerden de ekipleri burada ağırlayacağız. Oyunlarımız genellikle akşam 19.30’da oynanacak. Çocuklar için hazırlanan özel oyunlar da 14.00’te oynanacak. Özellikle Erzurum ekibi, adı Erzurum’la özdeşleşmiş olan Nene Hatun’la ilgili bir oyun oynayacak. Tüm Erzurum halkının ve öğrencilerin festivalimize ilgisini bekliyoruz.” dedi.








.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası