Ege Postası
Geri

İmamoğlu'ndan İzmir operasyonları tepkisi: 'İktidar baskı ortamını kurmaya çalışıyor!'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada operasyona tepki göstererek, "Bugün İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak baskınları iktidarın ülkeye hakim kılmaya çalıştığı baskı ortamının yeni bir parçasıdır." dedi.
İmamoğlu'ndan İzmir operasyonları tepkisi: 'İktidar baskı ortamını kurmaya çalışıyor!'
Haberler / Politika
1 Temmuz 2025 Salı 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON ve kooperatiflere yönelik  'yolsuzluk' operasyonu düzenlendi. 

Sabah saatlerinde önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başta olmak üzere çok sayıda bürokrat gözaltına alındı.

Gündeme bomba gibi düşen operasyona ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.

Parti kurmaylarından tepkiler gelmeye devam ederken, Silivri Cezaevi'nde tutuklu Ekrem İmamoğlu da tepki gösterdi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı açıklamada, operasyonu Saraçhane'de yapılacak miting ile ilişkilendirerek toplumsal muhalefetin baskı altına alınmaya çalıştığının altını çizdi.

İmamoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz? Bugün İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak baskınları iktidarın ülkeye hakim kılmaya çalıştığı baskı ortamının yeni bir parçasıdır. Devam eden bir soruşturmada davet usulü ile ifadesine başvurulabilecek insanları, tam da Saraçhane’de yapılacak büyük buluşma öncesinde şafak baskını ile gözaltına almanın yegâne gayesi, toplumsal muhalefeti biraz daha köşeye sıkıştırmaktır. Ne yaparsanız yapın, yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz ve edemeyeceksiniz. Bu aziz millet tüm olan bitenin farkında."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası