Ege Postası
Geri

İnciraltı'nda birinci nesil hak sahiplerinden isyan

İzmir'de yıllardır tartışma ve davalara konu olan İnciraltı'nın planlamasını dört gözle bekleyen ikinci nesil hak sahipleri, ortak basın toplantısı yaptı. Yaşları 80'i aşmış birinci nesil toprak sahipleri, planlamayı hayattayken görmek istediklerini söyledi. İnciraltı'nda birinci nesil hak sahiplerinden sitem
İnciraltı'nda birinci nesil hak sahiplerinden isyan
Haberler / İzmir
15 Kasım 2017 Çarşamba 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İnciraltı planlaması hakkında yoğun çaba sarf eden İnciraltı 2. Nesil Platformu, birinci nesil toprak sahipleri ile ortak basın toplantısında buluştu. Bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle başlayan yeni İnciraltı planlama sürecinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "Geçen bir yıllık süre içerisinde, ülkemizin referandum sürecinden geçmesi ve yine ülkemizin birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalması sebebiyle bürokraside gecikme yaşandı. Ancak hükümetimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin, çözüm için kararlı ve samimi olduğunu görmekten çok mutluyuz. İzmir trafiği ve ulaşım açısından Körfez Geçişi artık acil ihtiyaçtır. İzmir Körfez Geçişi yapılırken tüm hassasiyetlerin gözetilerek yapılacağına inanıyoruz. İnciraltı'nın İzmir ekonomisine kazandıracakları yanında, şehrimizin nitelikli yeşil alanları da artacaktır. İnciraltı planlaması, artık İzmir'in birinci sorunudur. Şehrimizi ekonomik, ulaşım, turizm, yeşil alanlar ve istihdam olarak büyütecek tek yer İnciraltı'dır. Planlama çalışmalarının bitmesiyle, Türkiye'nin en değerli yeri olan İnciraltı, çevreci planlarla mücevhere dönüşecektir. İzmir'e her zaman ayrı bir önem ve değer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretlerinde kentimizin sabırsızlıkla beklediği müjdeleri vermelerini heyacan içerisinde bekliyoruz" dedi.

"BİZ DE ÖLMEDEN GÖRELİM"

Toplantıda söz alan birinci nesil toprak sahiplerinden Fevziye Çulha (85) ise, "Bizler buraya 1920'lerde geldik. Burada gördüğünüz birçok ağacı ellerimizle diktik. Uzun zamandır sularımızın bozulmasıyla artık tarım bitti. Vefat eden ya da topraklarını satmak durumunda kalan dostlarımız olduğunda çok üzülüyorum. Neden böyle oluyor anlamış da değilim. Duydum, artık Cumhurbaşkanı ve Başbakan  ilgileniyormuş, hadi artık bitirin biz de ölmeden görelim. Bu imarı beklemek bizi de öldürmesin artık. Cumhurbaşkanımız bizi duysun, sahipsiz bırakmasınlar bizleri" diye konuştu.

Toprak sahiplerinden Necla Mutlu (88) da şunları söyledi:

"Benim büyük amcam çok uzun yıllar önce Konya'dan gelmiş bu topraklara. Annem de babam da ben de bu topraklarda doğduk. Bütün çocukluğumuz, bütün hayatımız bu topraklarda geçti. Eskiden çok verimliydi topraklarımız, her çeşit meyve ağacımız vardı bahçemizde. Ama artık ağaçlar bile kuruyor. Çok sıkıntı çekiliyor. Kaç kere planlama yapılmaya kalktı, saysam kitap olur. Ama bu sefer inanıyoruz, bu iş bitecek."

Toprak sahiplerinden Ülker Kaşkanlılar (46) ise "İnciraltı'nda yıllardır plan olacak diye ne sağlık ocağı ne de okul var. Bugün İnciraltı'nda gecekondu konuşulmuyorsa, İzmir bunu buradaki gerçek çevrecilere borçludur. Şehrimizin büyümesi açısından ve değerlerimizi ortaya çıkarmak için artık doğru ve hızlı planlama şart. Buradaki samimi sesin duyulmasını istiyorum. İzmir doğasıyla, kültürüyle, tarihi ile sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin incisi bir kenttir. Aslında İzmir narindir, İzmir kadın kentidir. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Kasım günü İzmir ziyaretinde İnciraltı'nın planlanması ve İzmir Körfez Geçişi hakkında, kendilerine İzmir adına teşekkür edmek, çiçek vermek istiyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası