Ege Postası
Geri

Stajyer avukatlar kurgusal duruşmada

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından her staj dönemi sonunda düzenlenen kurgusal duruşma çalışması, İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında yapıldı.
Stajyer avukatlar kurgusal duruşmada
Haberler / İzmir
14 Kasım 2017 Salı 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'uncu yılı nedeniyle saygı duruşu ile başlayan kurgusal duruşmanın açılışını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çetin, son zamanlarda yargıya olan güvenin azaldığını öne sürerek bu sorunların çözümünde yargının üç sac ayağından biri olan avukatlara da önemli görevler düştüğünü söyledi. İzmir Barosu'nun bu bilinçle staj eğitim döneminden başlayarak eğitim çalışmalarıyla mesleğe katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargının kurucu unsurları nitelikli ve kaliteli olmak zorunda. Hakimlerin, savcıların, avukatların nitelik ve kaliteleri ne kadar yüksek olursa hukuk devletinin, yargının işlerliği, yargının kalitesi o kadar yüksek olur. Türkiye'de hukuk fakültesi sayısı ve mezunları kontrolsüz şekilde artıyor. Avukatların çalışma alanları giderek daraltılıyor. Stajyer avukatların kendilerini daha çok geliştirmeleri gerekiyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası