Ege Postası
Geri

İnönü Caddesi'nde isyan

Son günlerde kent merkezinde yükselen onca yeni yapı devam eden birçok inşaat, halkın ortak kullanım alanları arasında yer alan yol, cadde, kaldırım, yeşil alan, park gibi birçok yeri tehdit etmeye devam ediyor. Kentin en işlek noktaları arasında yer alan İnönü Caddesi üzerinde bazı özel firmaların yürüttüğü bina yenileme çalışmaları denetim eksikliğinin de getirdiği etkiyle yine vatandaşları zor durumda bıraktı.
İnönü Caddesi'nde isyan
Haberler / İzmir
18 Haziran 2014 Çarşamba 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  İzmirlileri isyan noktasına getiren kaldırım işgalleri ve yaya yollarının amacı dışında kullanımı gün geçtikçe artarken, son günlerde kentin önemli merkez noktalarında yaşanan inşaat manzaraları vatandaşları yine çileden çıkardı. Özel inşaat ve müteahhitlik firmaları tarafından yürütülen çalışmalardan sonra mezbelelik hale gelen yaya kaldırımları ve zarar gören kamu alanlarının son örneği bu sefer de Karabağlar ilçesinde ortaya çıktı.

METRODAN SONRA İNŞAAT ÇİLESİ BAŞLADI
Kentin en yoğun bölgeleri arasında yer alan ve metro yapım çalışmaları sırasında vatandaşların zor günler geçirdiği İnönü Caddesi’nde bu sefer de inşaat kabusu başladı. Son bir yıl içerisinde yerel yönetim tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında modern bir görünüme kavuşan cadde üzerinde peşi sıra başlayan inşaatlar vatandaşları isyanın eşiğine getirdi.

NE KALDIRIM KALDI, NE DE YOL
Kentin göbeğinde art arda yıkılan binaların yerine yenileri yükselmeye başlarken, bina yenileme çalışmalarını yürüten yüklenici firmalar ve müteahhitlerin özensiz ve dikkatsiz çalışmalarının faturası da vatandaşa çıktı. Yaşanan durumun son örneğine Susuzdede civarında yeni yapılan bir binanın inşaatı önünde rastlanırken, yollar, kaldırımlar ve yeşil alanların geldiği nokta ise yine vatandaşa ve yerel yönetime çıkacak bir kamu zararının faturasını gözler önüne serdi. Yüklenici firma tarafından yapımı devam eden ultra lüks yapının inşaat çalışmaları sırasında kaldırımlar ve yayaların kullanımındaki merdivenler özensiz çalışmadan nasibini alırken, yine dikkatsizlik sonucu yeşil alanlarda yer alan ağaç fidanları tahrip edildi. Tüm bu manzaranın yanı sıra, etrafa dökülen hafriyat malzemeleri, çimento ve inşaat demirleri de vatandaşların hem yolu, hem de kaldırımı imkansız hale getirirken, durumdan rahatsız olan halk ise yetkilileri göreve davet etti. Tüm bunların yanı sıra, söz konusu alanda inşaat yapan firmanın vatandaşın kullandığı yolu da diktiği tabelalar ile kullanıma kapattığı gözlenirken, cadde önüne kadar taşan inşaat alanında herhangi bir tedbir ya da uyarıcı ibare bulunmaması da dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası