Ege Postası
Geri

İnsan tacirlerinin yeni yöntemi: 'Hızlı' kaçış

İzmir'de, insan tacirlerinin sığınmacıları yasa dışı yolla Ege Denizi'nden Yunanistan'a götürmek için son zamanlarda bot ve tekne çalması dikkat çekerken, son olayda jandarma ekipleri, çalınan sürat motorunu ele geçirdi, hırsızlığı yapan kişiyi yakalandı. İnsan tacirlerinin yeni yöntemi
İnsan tacirlerinin yeni yöntemi: 'Hızlı' kaçış
Haberler / İzmir
16 Mart 2016 Çarşamba 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İl Jandarma Komutanlığınca ölümlere ve trajik olaylara neden olan göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele kapsamında, istihbarat ve KOM şube birimlerinden özel ekipler oluşturuldu. Son zamanlarda göçmen kaçakçılarının, kaçakçılıkta kullanmak üzere bot ve tekne hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. İzmir jandarması, Bornova ilçesi Gökdere Mahallesi Yeni Dökümcüler Sitesinde, geçtiğimiz Cuma günü saat 21.30 sıralarında, özel yapım 2005 model Fiber Class 7 metre boyunda 90 beygirlik motor monteli sürat motoru çekiciye yüklenerek çalındığı ihbarı aldı.



Çevrede bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıkları ile yapılan görüşme sonucunda sürat motorunun çekici ile götürüldüğü tespit edilirken çekicinin plakası ve sürücüsü belirlenerek yakalandı. Çekici sürücüsünün yapılan sorgusunda, sürat motorunu ismini bilmediği bir şahsın telefon ile kendisini arayarak ücret karşılığı Karabağlar ilçesinde bulunan sanayi sitesine götürdüğünü ve şüpheli tarafından sürat motorunu teslim aldığını belirtti. Kamera kayıtlarının incelenmesi ve çevrede yapılan araştırmalar neticesinde şüpheli A.C. tespit edilirken aynı gün gözaltına alınarak adli makamlara gönderildi.

Sürat motoru bulunurken zanlının sürat motorunu boyadığı görülürken jandarma ekipleri sürat motorunu sahibine teslim etti. 



SURİYELİ SIĞINMACILAR KAÇTIKLARINA BİN PİŞMAN
İzmir Selçuk'tan Yunanistan'ın Samos Adasına yasa dışı yolla gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacı kadın, kucağındaki 1 yaşındaki bebeğini göstererek, "Eşim daha önce Avrupa'ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim" dedi.



Suriye'deki iç savaştan kaçıp yasa dışı yolla Avrupa'ya geçmeye çalışırken yakalanan birçok sığınmacı, pişman olduğunu belirtiyor. İzmir'in Selçuk ilçesinden Yunanistan'ın Samos Adasına gitmeye çalışan 66 sığınmacı ile kaçmalarına aracılık eden üç insan kaçakçısı yakalandı. 32'si çocuk sığınmacılar, yapılan işlemlerin ardından İzmir Göç Merkezine sevk edildi. Kucağında 1 yaşındaki bebeğiyle yakalanan Suriyeli kadın, "Eşim daha önce Avrupa'ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim" diye konuştu. Başka bir Suriyeli sığınmacı ise "Bir daha Yunanistan'a gitmek istemiyorum. Türkiye'de bence iş imkanları daha iyi. Allah, Erdoğan'ı korusun. Bize sahip çıktı. Bizi hiç bir zaman muhtaç bırakmadı. Türkiye'de daha huzurluyum."  (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası