Ege Postası
Geri

Otoparklarda ‘Eskişehir’ modeline odalardan destek

Kentteki mevcut tesislerin daha verimli kullanılması, otoparkların teşvik edilmesi ve kent merkezindeki trafik yoğunluğun azaltılması doğrultusunda AK Parti'li Bilal Doğan'ın gündeme taşıdığı "Eskişehir Modeli"ne meslek odalarından da destek geldi. Eskişehir'i örnek gösteren ve otoparklarda ilk bir saatlik araç parkının ücretsiz hale getirilmesini isteyen Doğan'ın bu önerisi ses getirirken, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de otoparklardaki fiyat tarifelerinde indirim ve toplu taşımaya teşvik için çağrıda bulundu. Otoparklarda ‘Eskişehir’ modeline odalardan destek:
Otoparklarda ‘Eskişehir’ modeline odalardan destek
Haberler / İzmir
15 Mart 2016 Salı 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Şubat'tan itibaren bin 200 araçlık Kahramanlar Katlı Otoparkı başta olmak üzere, merkezdeki 4 ayrı tesisi kapsayan "Park et, ringle devam et" sloganı ile başlattığı yeni uygulamaya ilk ayda ilgi düşük oldu.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "İlk iki hafta 38 araç abone oldu, ancak bu rakam yetersiz" açıklaması ile İzmirlilere yaptığı çağrı da yetersiz kalırken, dünkü meclis toplantısında ise gündeme flaş bir teşvik önerisi geldi.
 
DOĞAN ESKİŞEHİR'İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Yürürlüğe giren yeni fiyat tarifesinde 0-4 saatlik park ücretinin 4 lira olduğuna dikkat çeken ve geçtiğimiz aya kadar yüzde 5 doluluk oranı ile çalışan Kahramanlar Otoparkı'nın teşvik edilmesi için çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ilginç bir öneriyi de kent gündemine taşıdı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki otoparklarda ilk bir saat ücret almadığına dikkat çeken Doğan, benzer uygulamanın İzmir'de hayat bulması için yazılı talepte bulundu. Ücretsiz park uygulamasının yanı sıra, ana cadde ve bulvardaki trafik sıkıntısının çözümü için 0-12 saatlik otopark kullanımının 5 lira yapılmasını isteyen Doğan'ın bu talebine meslek odalarından da destek geldi.
 
MESLEK ODALARINDAN İNDİRİM ÇAĞRISI
Cadde, sokak ve bulvarda kendisini gösteren park sıkıntısı ve uygulanan mevcut fiyat politikasını değerlendiren Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, kent merkezindeki otoparkların kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut fiyat tarifelerinde iyileştirme yaptığı takdirde otoparkların daha fazla kullanılacağını belirten Şube Başkanı Kocaer, "Kent merkezinde çok büyük bir araç yoğunluğu söz konusu. Bu tür teşvikler trafiği de rahatlatacaktır. Fiyatlar daha uygun olabilir. Ancak ne yazık ki, kent genelindeki otopark sayısı ve kapasiteleri yetersiz. Bunun bir an önce çözülerek yeni tesislerin de devreye alınması gerekiyor. Hazırlanan yeni ulaşım ana planı dahilinde bu sıkıntıları belediyeye aktardık. Otopark konusu trafiğin rahatlatılması anlamında özellikle üzerinde durulması gereken bir şeydir. Yararlı ve teşvik edici çalışmalar yapıldığı takdirde yollarda yaşanan tıkanıklığın önüne geçilebilir" dedi.
 
KENT MERKEZİNDEKİ OTOPARK SAYISI YETERSİZ
Kısa süreli otopark kullanımlarında Aydın gibi çevre illeri örnek gösteren Kocaer, "Ne yazık ki yayalaştırılması gereken kent merkezlerinde yer alan otoparklar da düzensiz ve plansız şekilde bulunuyor. Fiyat teşviğinin sadece kent merkezinde değil, kent genelinde uygulanması gerekir. Diğer yandan, kentimizde git gide artan bir araç sayısı söz konusu. Otoparklara verilecek ağırlık kadar, kent merkezine giren araç sayısını düşürecek çözümler de üretilmeli. Toplu taşıma teşvik edilerek, deniz ulaşımı, raylı sistemler ve bisiklet kullanımı da özendirilmeli. Metro istasyonları ve çevresinde "Park ve devam et" uygulaması doğrultusunda yeni otopark alanları yaratılmalı" şeklinde açıklama yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası