Ege Postası
Geri

İzmir'deki kumpas davası bitti sıra tazminat davalarında

İzmir'de 3.5 yılın sonunda, 356 sanığın beraatiyle sonuçlanan 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davası avukatlarından Aydoğan Yolyapan, kararla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 8 müvekkili için söylediği bazı sözlerin, diğer müvekkili Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele tarafından söylenmiş gibi algılandığını belirterek bunun doğru olmadığını bildirdi.
İzmir'deki kumpas davası bitti sıra tazminat davalarında
Haberler / İzmir
15 Mart 2016 Salı 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir merkezli 'Gizli bilgi belge bulundurma' davası, 3.5 yılın sonunda tüm sanıkların beraatiyle bitti. 49'u muazzaf asker, 357 sanıkla başlayan, yargılama sürecinde Alaattin Parmaksız'ın vefatıyla 356 sanıkla devam eden davada, İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'Yüklenen suçun sanıklarca işlenmediğinin sabit olması' sebebiyle esastan berate hükmetti. Mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında görev yapan kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. 

Bu davada, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele dışında 8 müvekkili daha bulunduğunu belirten Avukat Aydoğan Yolyapan, karar ardından onlarla ilgili yaptığı değerlendirmedeki bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Basında, müvekkili Veysel Kösele'nin kendisine telefonda, "Adalet yerini buldu. Kumpas ortaya çıktı. Bunca yıl çile çektim. Ama ben dik duruşumu hiç kaybetmedim. Bize kumpas kuranların kim olduğu belli oldu. Onlar da cezasını çekiyor. Haksız yere bir hafta cezaevinde yattım. Suç işlemediğimi biliyordum. Ama kumpasçıların oyunu sonucu cezaevine girdim. Ben devletime karşı tazminat davası açmayacağım. Devletime hizmet etmeye devam edeceğim" dediğine dair beyanın yer aldığına dikkat çeken Aydoğan, bunun doğru olmadığını dile getirdi. Bu sözlerden, kararın değerlendirmesi niteliğinde olan cümleleri, aynı davada yargılanan ve beraat eden diğer müvekkilleri için söylediğini belirtti. 

Avukat Aydoğan Yolyapan, aynı davada yargılanan 8 müvekkilinin daha bulunduğunu, bunlardan muvazzaf asker olan Gürbüz Efe ve Mahmut Can Öztürk'ün bu davadan dolayı ordudan atıldıklarını, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru sonucu göreve iade edildiklerini anlattı. Yolyapan, mahkemenin verdiği beraat kararının kesinleşmesinin ardından, müvekkilleri olan Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda bot komutanlığı yapan Üsteğmen Onur Süer ve diğer 7 kişi için hazineye karşı haksız yere tutuklanıp yargılandıkları gerekçesiyle yüksek miktarda maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını dile getirdi. Yolyapan, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlamasıyla yargılanıp beraat eden Veysel Kösele'nin ise tazminat davası açmayacağını belirtti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası