Ege Postası
Geri

İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Anayasa Nöbetine başladı

İzmir’deki Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Terörün bir an evvel sona erdirilmesini ve akan kanın durdurulması isteyen Cumhuriyet Kadınları, Türkiye genelinde yeni Anayasa girişimine karşı imza kampanyası başlattı.
İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Anayasa Nöbetine başladı
Haberler / İzmir
15 Mart 2016 Salı 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, ”Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz koruyucusu olarak yeni Anayasa saldırısına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Türksüz, Atatürksüz, Bölücü, Gerici Anayasa’yı istemiyoruz.”dedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde CKD İzmir Şubeleri üyeleriyle birlikte imza kampanyası başlatan Arıtman,  vatandaşları destek ve birlik olmaya çağırdı.
“Yeni Anayasa çalışmasıyla Türkiye bölünmek isteniyor. Yaşanan terör olayları da oynanan oyunun bir parçasıdır.”diyen Arıtman, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“TÜRK VATANDAŞLIĞI KALDIRILAMAZ”
”Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Anayasa’nın, değiştirilemez bu ilk üç maddesinin virgülüne bile dokunulmasına izin vermeyeceğiz. Anayasa’nın 66. Maddesinde yer alan Türk vatandaşlığının kaldırılması Türk milletinin egemenlik hakkını ortadan kaldırır. Bu ise Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri arasında yer alan 3. maddesinin ‘Türkiye Devleti, milleti ile bölünmez bir bütündür’ hükmünün içini boşaltmak demektir. Hükümetin yeni Anayasa ile hedeflediği ‘Etnik Vatandaşlık’ ve federatif yapı özlemleri, ulus ve üniter devletin sonunu getirerek bölünmeye neden olur, bu anlayış toplumu bölmeyi hedeflemektedir.”



İktidarın Başkanlık sistemi taleplerini karanlık ve anlaşılmaz bulduklarını da kaydeden Arıtman, “Başkanlık sistemi ile diktatörlük getirilmek isteniyor” diyerek, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet için nöbet tutma zamanıdır. Yeni Anayasa girişimiyle Başkanlık heveslerini milletin desteğiyle bozguna uğratacağız. CKD’nin Türkiye’deki şubeleri  olarak bulunduğumuz yörelerde imza masaları kurarak halkımızı bu konuda uyaracağız. Oyuna ve tuzağa düşmemelerini isteyeceğiz. Görev başındayız. ”

Terörü lanetleyen Cumhuriyet kadınları, “Teröre ve Bölücü Anayasa’ya hayır” şeklinde slogan attı. Ayrıca bu sloganların yazılı olduğu bildirilerin dağıtıldığı imza masasına yağışlı ve soğuk havaya rağmen, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası