Ege Postası
Geri

İzmir için kritik uyarı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü akşam saatlerinde İzmir, Aydın ve Manisa'nın bazı ilçelerinde şiddetli sağanak, dolu ve fırtına uyarısı yaptı. Bu akşamdan itibaren...
İzmir için kritik uyarı
Haberler / İzmir
14 Mart 2016 Pazartesi 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinde başlayacak aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, İzmir Merkez ile Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Menderes, Urla, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçelerinde, Aydın il genelinde, Manisa Merkez ve Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula ilçelerinde geceden itibaren kuvvetli, yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar da kuvvetli yağışla birlikte kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Beklenen kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. 


Vatandaşlara kiritk uyarı; Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, lokal dolu, hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI

İzmir Valiliği, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın illerinde yarın (salı) başlayıp cuma gününe kadar zirai don tehlikesi olduğunu belirtip üreticileri uyardı. 

Hava sıcaklığının ani düşmesi üzerine İzmir Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerine dayanarak zirai don tehlikesinin ortaya çıktığını belirtti. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'ın cuma gününe kadar soğuk havanın etkisinde kalacağı bildirildi. Halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği özellikle gece geç saatlerde ve sabah saatlerinde olmak üzere; 14/15 Mart gecesi Çanakkale'nin iç kesimleri ile Balıkesir ve Manisa'nın yüksek kesimlerinde hafif kuvvette, 15/16 Mart, 16/17 Mart ve 17/18 Mart geceleri İzmir ve Aydın'ın doğu ilçelerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa il genelinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiği açıklandı. 


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası