Ege Postası
Geri

Paylaşım krizinde Büyükşehir'den flaş hamle

Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan İl Özel İdaresi'nden kalan taşınır ve taşınmaz malların paylaşımı konusunda yaşanan çıkmaz ve hurda krizinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi. Paylaşım krizinde Büyükşehir'den flaş hamle
Paylaşım krizinde Büyükşehir'den flaş hamle
Haberler / İzmir
14 Mart 2016 Pazartesi 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mahkemelik olan Özel İdare mallarının yargı kararı ile kendisine devredilmesinin ardından sorumluluğunu aldığı iş makineleri ve hizmet araçlarının dağıtımı için yeni çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi önceliği AK Parti'li belediyelere tanıdı.

İzmir İli Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunu tarafından Karayolları, çeşitli devlet kurumları ve büyük oranda AK Parti'li ilçe belediyelerine dağıtılan Özel İdare'den kalan eski iş makineleri ve hizmet araçları için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi. 

BÜYÜKŞEHİR YARGI TARAFINDAN HAKLI GÖRÜLMÜŞTÜ
Belediyenin araçların dağıtımında adaletsizlik yapıldığı, esas ihtiyaç sahiplerine öncelik verilmediği, siyasi yönde işlem yapıldığı ve söz konusu paylaşım işleminin kamu yararına aykırı olduğu gibi gerekçelerle açtığı Valilik aleyhine açtığı davalarda haklı görülen Büyükşehir Belediyesi, yargı kararı sonrasında kendisine devredilen yüzlerce araç için tekrar dağıtıma çıktı.



HANGİ BELEDİYEYE NE VERİLECEK'
İlçelerin ihtiyaçları, coğrafi yapısı ile hizmette eşitlik ilkesi doğrultusunda yeni tespitlerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş makinelerinin Torbalı, Selçuk Kiraz gibi AK Parti'li belediyelere verilmesi yönünde karar aldı. İlçe belediyelerinin taleplerini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 adet dozer, 1 adet ekskavatör, 2 adet asfalt silindir aracı, 1 adet yükleyici, 1 adet beko-loder, 1 adet de kamyonu Kiraz Belediyesi'ne hibe edecek.  

ÖNCELİK TORBALI, KİRAZ VE SELÇUK'A
Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında onaya sunulacak işlem doğrultusunda Torbalı Belediyesi'ne ise, 1 adet ekskavatör, 1 adet greyder, 1 adet tanker, 1 adet damperli kamyon verilecek. Yine AK Parti'li belediyelerinden Selçuk'a da 1 adet greyder, 1 adet forklift aracı, 1 adet beko-loder, 1 adet de kamyonet ilçedeki hizmetlerde kullanılmak üzere devredilecek. 

İLÇELERE 41,5 MİLYON LİRA YATIRIM, 216 HİZMET ARACI
Öte yandan, yaşanan paylaşım krizi ve mahkeme süreçleri nedeniyle ilçe belediyelerinin mağdur olmaması için geçtiğimiz yıl ek önlemlere giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 16,5 milyon TL'yi bulan 123 adet iş makinesi ve değeri 7 milyon 700 bin lirayı bulan 20 bin adet çöp konteynerini 30 ilçeye dağıtmıştı. Büyükşehir Belediyesi yine geçtiğimiz yıl içerisinde 25 milyon liralık yatırım yaparak satın aldığı 93 adet iş makinesini de ilçe belediyelerine dağıtmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası