Ege Postası
Geri

İnsanlık katliama sessiz kaldı

Arakan Müslümanlarına yönelik katliamı bu ayın 19’unda BM Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuyu görüştüğünü söyledi
İnsanlık katliama sessiz kaldı
Haberler / Politika
5 Eylül 2017 Salı 06:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar’daki süreci 19 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğini ve oradaki liderlerle bu konuyu konuşacağını söyledi. 
Erdoğan, Şehit Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel’in Çatalca’daki cenaze töreninin ardından Ak Parti Çatalca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Kurban Bayramı’nın artık sonuna gelindiğini, bu bayramda da tüm İslam dünyasının ne yazık ki içeride ve dışarıda büyük mücadeleler, büyük savaşlarla iç içe olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

“Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele  Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Myanmar’daki bu katliama insanlık sessiz kaldı. Televizyonlarda öyle zannediyorum ki o  Myanmar’ın Müslümanlarının, Rohingya Müslümanlarının düştüğü hali izlediniz. Nasıl çileler çektiğini gördünüz. Köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler  Türkiye olarak, Kızılayımızla, afad’ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.”

20 liderle görüştü

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, “Myanmar sürecini de ayın 19’unda BM Genel Kurulu’nda en geniş manada  gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle bunları konuşacağız. Ama bu arada İslam  İşbirliği Teşkilatı(İİT) Dönem Başkanı olarak 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabii ki tüm bu görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar  taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Erdoğan’a ilçe ziyareti sırasında Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın  Bak da eşlik etti.

Adli yıl mesajı: Yargının tarafsızlığını koruması şart

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuk devletinin yaşatılabilmesi için, yargının tarafsızlığını korumasının şart olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 5 Eylül Adli Yıl Açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinde yargı kurumlarının da hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla hayati bir önem taşıdığına işaret eden Erdoğan, güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adaletin, toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatı olduğunu belirtti. 

‘İhanet çetesinin hedefi yargı’

Erdoğan mesajında, hukuk devletinin yaşatılabilmesi için yargının her türlü taassuptan, gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmasının, tarafsızlığını korumasının şart olduğuna dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz darbe girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında yargı gelmektedir. Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Başta hakim ve savcılarımız olmak üzere tüm yargı mensuplarının bu konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaya yönelik çalışmalarda, adalet sistemimizin kusursuz işleyişi, hukukun eksiksiz tecellisi ve yargıya güvenin pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen reformların kesintisiz şekilde sürmesi büyük önem taşımaktadır. Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması, hesap verebilirliğinin temini, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının daha da güçlendirilmesi için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir.”

Türkiye’nin demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacağına olan inancını bir kez daha vurgulayan Erdoğan, 2017-2018 Adli Yılı’nın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası