Ege Postası
Geri

Irak'ta işyeri tabelalarını Türk sanatçılar süslüyor (Özel)

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde Türk sanatçı ve aktörlere duyulan ilgi ve sevgiyi iş yerlerinin tabelalarından anlamak mümkün. Terzi, kuaför, kahve ve hatta oto yıkamacılar tabelalarında Türk sanatçı ve aktörlerinin resimlerine...
Irak'ta işyeri tabelalarını Türk sanatçılar süslüyor (Özel)
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde Türk sanatçı ve aktörlere duyulan ilgi ve sevgiyi iş yerlerinin tabelalarından anlamak mümkün. Terzi, kuaför, kahve ve hatta oto yıkamacılar tabelalarında Türk sanatçı ve aktörlerinin resimlerine yer veriyor. İşyerlerinde Türk sanatçıların eski şarkıları da sıkça duyuluyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Erbil esnafı, Türk sanatçı ve aktörlerini çok beğendiklerini ve onların giyim kuşam ve duruşları gibi bir çok yönlerini örnek aldıklarını söylüyor.

Terzi Macit Hawleri "Biz terziler Türk sanatçılarının giyimlerini takip ediyoruz. Örneğin dükkanımda bulunan Sanatçı Hakan Taışyan'ın bu fotoğrafını tam 14 senedir bu köşede saklıyorum. Bu sanatçının sesine ayrı bir hayranlığımız var ancak giyimini ve tarzını da takip ediyoruz." diyerek Türk sanatçılara verdikleri önemi özetledi.

Erbil çarşısındaki bir kahvehane ise Türk sanatçılarına ait eski fotoğraflarla donatılmış. Bunlar arasında Kemal Sunal ve İbrahim Tatlıses'in eski fotoğrafları göze çarpıyor. Kahvede çaycılık yapan Karmend adlı genç "Tatlıses'i çok seviyorum keşke bir gün bizim kahveye gelse de kendisine bir çay ikram etsem." diyor.

Erbil'de Türk dizilerine ayrı bir ilgi var. O kadar ki bir dükkana 'Ezel' ismi verilmiş. 2000 yılından beri Türk dizilerini takip ettiğini söyleyen esnaf, Kenan İmirzalıoğlu'na duyduğu hayranlığı anlatıyor. Ezel hayranı Esad Erbilli, "Çok iyi bir aktör. Çok iyi roller üstleniyor. Biz bu aktörü bir dizide Yusuf Miroğlu olarak tanıdık daha sonra Acı Hayat ve Ezel dizilerinden hep takip ettik. Ona olan hayranlığımdan dolayı dükkanıma 'EZEL' ismini verdim." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası