Ege Postası
Geri

İş bitiren değil ipi göğüsleyen aday olacağım

Herkes için Demokrasi Derneği'nin çiğli gelincik düğün salonunda düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu, iddialı açıklamalarda bulundu.
İş bitiren değil ipi göğüsleyen aday olacağım
Haberler / Yerel Politika
26 Kasım 2013 Salı 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Herkes için Demokrasi Derneği'nin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu, “ İş bitiren değil ipi göğüsleyen aday olacağım” dedi. Çok yoğun bir kalabalığın olduğu toplantıda konuşmasını sürdüren Soylu’nun sözleri salonu dolduran davetlilerin alkışlarıyla sürekli kesildi.Düzenlenen etkinliğe birçok sivil toplum örgütü, İzmir Görme Engelliler Kültür ve Dayanışma vakfı Derneği, İzmir Güvenlikçiler ve yardımlaşma Derneği, Evka5 Spor kulübü, Herkes İçin Demokrasi Derneği yönetim kurulu üyeleri Abdülkadir Özdemir, Cemal erdem, Halil Çivi, Ali Dost Gündüz, Muhittin Gündeşli’nin yanı sıra çok sayıda partili ve çiğli halkı katıldı.



“Çiğli marka değeri olacak”

Çalışmalarının bir buçuk yıl önce başladığını söyleyen Soylu, Çiğli'yi marka değeri olan bir ilçe yapacaklarını belirtti. Şuana kadar yapılamayanları Çiğli için şanssızlık olarak değerlendiren Soylu, “ Çiğli'nin bugüne kadar yeterince hizmet almadığını gördük. Az ya da çok hizmet veren tüm insanlara saygılar duyuyoruz teşekkür ediyoruz. Şuana kadar yapılmayanlar Çiğli için bir şanssızlık olarak düşünülebilir. Ama biz yapılacak olanları bize verilen şans olarak görüyoruz. Çiğli'de uzun yıllar unutulmayacak eserler bırakmak istiyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz. İnsanlar geride bıraktıklarıyla hatırlanır. Biz sizlerin huzuruna kazandıracağımız eserler bırakmak istiyoruz” dedi.

“Taahütname sözümüzdür”

Adaylık kampanyasına minibüslere verdiği reklamlarla başladğını ifade eden Soylu, bu reklamların Türkiye'de ve ulusalda çok dikkat çektiğini söyledi. 40 bin taahhütname ile yapacaklarını ve gerçekleştirmek istediklerini halka durrduklarını belirten Soylu, “Dedik ki bu taahütname bizim sözümüzdür. Biz kendimiz toplantı organize etmiyoruz, halkımızn düzenlediği toplantılara yetişmeye çalışıyoruz. Sosyal medyayı kullanmaya özen gösterdik. Çiğli'nin sorunlarını her ortamda dile getirdik. Bundan kim rahatsız olur diye düşünmedik, sorunları hep gündeme getirdik. Çiğli'deki harmandalı çöplüğü sorununu her ortamda dile getirdik. Çiğli'deki amatör spor kulüplerinin tüm branşlarıyla içinde bulunduğu sorunu hep tartıştık. Bu sorunların çözümü için arayışlara girdik. Balatçık'ta Dağ mahallesinde arsa mağduru vatandaşlarımızın sorunu için arayışlara girdik. Aday adayı olmak sadece vaad vermek, aday olduğunda neler yapacaklarını anlatmasından ibaret değildir. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Biz dedik ki bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz, bunda hibir zaman süpheye düşmedik ve bu inancımız giderek katlanmıştır. Kampanyamızı sadece insanları ikna etmek için yapmadık. İnsanların sorunlarını da elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çözmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.



“Amatör kulüplerimizi destekliyoruz”

Çiğli'deki amatör kuluplerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Soylu, “Güzeltepe kulübümüzün sahası bakıma alınıyor. Gezdik gördük, duşlarıyla akan çatısıyla bakıma muhtaç durumda. Evka5 toprak sahadan kurtulacak. Bunun olurları alındı, imzaları atıldı. Bu iki kulübümüz bana müracatta bulundular. Bizde Büyükşehir Belediyesine gittik bu sorunları anlattık. Küçükçiğli cem evinin yanındaki sahayı biliyorsunuz, burası için kimse bana müracaata bulunmadı ama biz gittik burarın da düzeltilmesi için Büyükşehir'den oluru aldık. Tabi dört yıl boyunca Büyükşehir Belediyesinde genel müdür olarak hizmet vermiş olmanın da kolaylıkları ve avantajları vardı.” siye konuştu.

“Büyükşehir abi belediyedir”

İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin birlik içinde olması gerektiğini belirten Soylu, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında kardeşlik ilişkisi olduğunu, kardeş belediyelerin abi belediyelerle kavga etmemesine, birlik ve dayanışma içeresinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Çiğli'nin ekonomik sorunlarından da bahseden Soylu konuşmasına şöyle devam etti: “ Biliyoruz Çiğli Belediyesi'nin ekonomik sorunları var. belediye çalışanlarına maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Önemli olan Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından, devletin kaynaklarından faydalanmak, kaynak yaratmaktır.”

“Çiğli'de her şey şeffaf olacak”

Çiğli Belediyesi'nde yapılacak olan ihalelerin ve toplantıların Çiğli Televizyonu'nundan halka duyurulacağını belirten Soylu, belediye içerisinde gerçeklesen herseyin şeffaf olacağını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken Soylu sözlerini söyle noktaladı: “İlk defa Çiğli'de seviyeli, kavgasız, dövüşsüz aday adaylığı süreci yaşanıyor. Ben inanıyorum ki bizim ekip oalrak bunda çok büyük bir payımız var. zaman bir olma zamanı diyerek, birliği söyleye söyleye bütün arkadaşlar da aynı armoniyi yakalamış durumda. Tabi biz işi bitiren Belediye Başkanı arkadaşlardan değiliz, biz ipi göğüsleyen olacağız . Biz taahhütnamemizi hazırladık. Bakış açımızı belli ettik, projelerimiz orada açıkladık. Ama nasıl bir belediye bekliyor biliyormusunuz Çiğli, insana insan değeri veren, insan odaklı bir belediyecilik anlayışı. Sosyal demokrat belediyeler gerçekten gücünü hakltan almış belediyelerdir. Sayısız belediye başkanımız yaptıklarıyla efsane olmuştur, bizde onlardan olmak istiyoruz. Bu inançla Çiğli'yi en güzel günlere taşıyacağız.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası