Ege Postası
Geri

İşadamı Gökhan Koraltan Senegal fahri konsolosu oldu

İzmirli işadamı Gökhan Koraltan, Senegal’in fahri konsolosu oldu. Koraltan, törenle Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke’den belgesini aldı. Büyükelçi Mbacke, törende yaptığı konuşmad, Senegal için İzmir’de fahri konsolosluk açmanın...
İşadamı Gökhan Koraltan Senegal fahri konsolosu oldu
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli işadamı Gökhan Koraltan, Senegal’in fahri konsolosu oldu. Koraltan, törenle Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke’den belgesini aldı.

Büyükelçi Mbacke, törende yaptığı konuşmad, Senegal için İzmir’de fahri konsolosluk açmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi. Koraltan’ın Senegal’in çıkarlarını savunmak için gayret gösteren başarılı bir işadamı olduğunu belirterek, “İzmir’de Senegal vatandaşı az olmasına rağmen üstesinden gelinmesi gereken birçok sorun mevcuttur. İzmir, her iki ülke arasında gelişen ticari ve ekonomik ilişkiler açısından itici güç olan önemli bir turizm ve sanayi şehridir. Koraltan, Senegal’de yatırım yapmak isteyen işadamlarını desteklemektedir. Gökhan Bey, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacaktır.” dedi.

Fahri Konsolos Koraltan ise Türkiye’nin, 1960 yılında Fransa’dan bağımsızlığını kazanan Senegal’i ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Uluslararası kuruluşlarda adeta Afrika’nın sesi olduğunu dile getiren Koraltan, şunları söyledi: “Senegal, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki konumu itibariyle de ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye, Senegal ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor. Aynı şekilde Senegal de Türkiye’nin Afrika’daki etkinliğini arttırmasına katkıda bulunarak, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için gayret gösteriyor. Türkiye’nin Afrika’ya açılmasında, Senegal’in önemli bir yeri olduğu yadsınamaz. Senegal’de yatırım yapmak isteyen girişimciler için kaçırılmayacak fırsatlar mevcuttur. Bu ülkede, Yavuz Selim Koleji çatısı altında faaliyet gösteren çok sayıda okullar da eğitime büyük katkı sağlıyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası