Ege Postası
Geri

İşadamları derneğinden işkadını hamlesi

Almanya'nın Hamburg şehrinde faaliyet gösteren HAMLE İş Adamları Derneği faaliyet alanını genişleterek işkadınlarına yöneldi. 2007 yılında 50'den fazla branşta faaliyet gösteren girişimcilerin bir araya gelmesiyle kurulan ve işadamlarına...
İşadamları derneğinden işkadını hamlesi
Haberler / Genel
4 Haziran 2013 Salı 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Hamburg şehrinde faaliyet gösteren HAMLE İş Adamları Derneği faaliyet alanını genişleterek işkadınlarına yöneldi. 2007 yılında 50'den fazla branşta faaliyet gösteren girişimcilerin bir araya gelmesiyle kurulan ve işadamlarına yönelik iş gezileri ve danışmanlık hizmetleri sunan kuruluş, işkadınlarına yönelik faaliyetleri artırmak için İşkadınları Platformu oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan HAMLE Başkanı Mehmet Yalçın şöyle konuştu: “Her zaman ve toplumun her kesimiyle iş dünyasına bakan konularda görüşmek ve birlikte çalışmalar yapmak arzusundayız. Bu doğrultuda siyaset ve ekonomi çevreleri, odalar, STK'lar ile projeler gerçekleştiriyoruz. Nihayet uzun zamandan beri iş ve ekonomi dünyasının önemli unsurlarından olan işkadınlarına yönelik çalışmalar yapma düşüncesi sayesinde İşkadınları Platform‘u gerçekleşiyor. Bundan sonraki programlarda işkadınları daha güçlü bir şekilde yer alacak.”

Platformun tanıtım programına katılan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı ve Hamburg Federal Milletvekili Aydan Özoğuz, 150 yıl önce kurulan SPD'nin çalışmalarına rağmen işkadınlarına uygun ortam sağlanması konusunda henüz hedefe ulaşılamadığını söyledi. Almanya'da bunu göz önünde bulunduran iyi bir kadın politikasına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken politikacı, "Bugün iyi eğitim görmüş ve iş hayatına atılmış kadınlar olarak buraya birbirimizi görmeye, birbirimizle tanışmaya geldik. Fikir alışverişinde bulunabileceğiniz, tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, gerektiğinde size destek olacak bir platform kurmanın aşamasındasınız." dedi. Erkeklerin örgütlenmeyi çok iyi becerdiğini ve bir birbirlerine destek olduklarını söyleyen Özoğuz, “Kadınların da iş hayatında bu tür örgütlenmelere, desteğe ihtiyaçları var.” dedi. Almanya'da binlerce kadın potansiyelin boşa harcandığına işaret eden Özoğuz, “Kadınlar günümüzde çok şey elde etti. Ancak mesleki hayatlarında gelişmek ve ilerlemek istedikleri halde yeterince desteklenmiyorlar. İyi eğitim görmüş ve çalışmak isteyen kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. SPD olarak bu açığı kapatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası