Ege Postası
Geri

İşçi Bayramı'ndan habersiz işçiler

1 Mayıs İşçi Bayramı, yurt genelinde değişik etikinliklerle kutlanırken, bayramdan habersiz bazı işçiler meydanlardan çok uzaklarda işlerinin başındaydı.Kimi keser elinde inşaat kolonları arasında, kimi elinde kerpeten doğal gaz çukurları...
İşçi Bayramı'ndan habersiz işçiler
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Mayıs İşçi Bayramı, yurt genelinde değişik etikinliklerle kutlanırken, bayramdan habersiz bazı işçiler meydanlardan çok uzaklarda işlerinin başındaydı.

Kimi keser elinde inşaat kolonları arasında, kimi elinde kerpeten doğal gaz çukurları içinde, kimi de elinde çuval çöp yığınları arasındaki çalışanlar, habersiz olarak 1 Mayısa girdiler. İşçi Bayramı olduğundan haberi olmadığını söyleyen inşaat işçisi Cengiz Bayram, "Bizim için işçinin bayramı, beton ve kalaslar arasında işinin hakkını vermek. Ötesinden haberimiz yok. Bir de evdekilerin yüzünün güldüğünü görmek. Yoksa bayram bizim neyimize." diye konuştu.

Asıl bayramın, kendisi olduğunu ifade eden inşaat işçisi Bayram Salman ise "Bizim bayramımız yok. Üç dört bin lira maaş alıp da meydanlarda ağlayacağıma, işimin başında, işimin hakkını veririm. En azından kafam rahat olur. Bizim için bayram iştir. İş varsa bayramdır. Karnı tok olanlar bağırıyor, aç olanlar ağlıyor. İşte bu da ters iş." şeklinde konuştu.

Şehirdeki çöp alanında çalışan Musa Ersöz ise "1 Mayıs n? İnsanları sokaklarda görüyoruz. Maaşlarına zam istiyorlar. Biz asgari ücretle geçiniyoruz. Çöpün içinden ekmek parası kazanıyoruz. Ama mutluyuz. Mutlu olmayan insanlara da diyecek bir şeyim yok. Kazanabilip de mutlu olamayan insanlara da bir şey diyemiyorum. Onlar buraya bir gelsin, bu zorluğu görsün. Biz 700 lirayı 800 lira yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası