Ege Postası
Geri

İşçi cephesinden darbe tepkisi

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Petrol-İş Sendikası Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak darbe girişiminden en çok işçilerin etkileneceğini ileri sürdü.
İşçi cephesinden darbe tepkisi
Haberler / İzmir
18 Temmuz 2016 Pazartesi 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay gerek askeri gerekse sivil, her türlü darbeye karşı olduklarını söyleyerek, yaşanan olaylardan en çok etkilenen kitlenin işçiler ve emekçiler olduğunu öne sürdü. Oktay, "15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişimini asla kabul etmiyor ve bu talihsiz olayın mesullerine gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Darbelerin olduğu dönemlerde ülke olarak hem sosyo-ekonomik hem de siyasal anlamda 40-50 yıl geriye gittiğimizi yaşadığımız tecrübeler bize gösterdi. En son 12 Eylül 1980 faşist cunta darbesi bunun en bariz örneğidir. O zaman da kaybeden yine Türk Ulusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldu, biz emekçiler olduk. Onun içindir ki halkın iradesine karşı yapılacak, her türlü darbe girişimini şiddetle kınıyoruz" dedi.

İşçi ve emekçi sınıfının yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini savunan Oktay, açıklamasına şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir işçi, ülkesinin bu duruma düşmesini istemez . Petrol-iş Sendikası olarak, demokrasiye olan inancımız ve bağlılığımız en hassas ilkelerimizden biridir. Emir ve komuta zinciri çerçevesinde görev yapan bazı askerlerimize uygulanan linç ve işkence girişimlerini de kabul etmiyor, bunları yapanları da bu tür fırsatçı zihniyetleri de şiddetle kınıyoruz. Bu tür işkencecilerin de bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz. Yaşanan bu olayın sorumluları asla biz işçiler değiliz. Farklı anlayışlara, farklı düşüncelere, farklı kültürlere, farklı görüşlere sahip olsak da tek ortak yanımız işçi ve emekçi olmamızdır. Unutmayın ki bir kurumda bir idarede başarısının da, başarısızlığın da sorumlusu yönetenlerdir. Fakat bunun da cevabını ve kararını verecek olan halktır, tabandır. Asla darbeciler olamaz ve oldurtmayız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası