Ege Postası
Geri

‘İş’in sırrı CV Bank’ta

İşsiz ile işveren arasında köprü olup bugüne kadar 4 bin 262 kişiyi işe kavuşturan CV Bank, holdinglerin ve uluslararası firmaların başvurduğu ‘kariyer merkezine’ dönüştü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Projeyi çok daha ileriye götüreceğiz” diye konuştu
‘İş’in sırrı CV Bank’ta
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mart 2013 Salı 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2009 yılında kurduğu CV Bank iş arayanlarla, işçi arayan firmaların buluşma noktası oldu. Her geçen gün büyüyen, işverenle işsizler arasında köprü görevi yapan CV Bank, uluslararası alanda faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin ve holdinglerin bile dikkatini çekti. CV Bank sayesinde firma, işletme ve holdinglerin insan kaynakları müdürleri ile protokol yapılarak personel ihtiyaçları karşılandı, 7 bin 620 kişiden 4 bin 262’sini yeteneklerine uygun pozisyonlarda işe yerleştirdi. Yerli ve yabancı firmaların personel ihtiyacını gideren CV Bank, son olarak uçak parçaları üreten Almanya merkezli PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi’ne 18 ve Bakioğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Enternasyonal Gravür A.Ş.ye 15 personel yerleştirdi.

Meclis salonunda mülakatlar yapılıyor
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cem Bakioğlu’nun sahibi olduğu Bakioğlu Holding kuruluşu Enternasyonal Gravür Anonim Şirketi, belediyenin meclis salonunda gerçekleştirdiği işe alım mülakatı sonunda 15 kişiyi üretim operatörü olarak işe aldı. Rotogravür silindirleri üreten firma işe aldığı personele 750-1250 tl arası ücret, öğlen yemeği ve servis hizmeti veriyor. Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren ve uçak parçaları üreten PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi yetkilileri üretim operatörü ihtiyaçlarını gidermek üzere CV Banka başvurdu. CV Bank yetkilileri firmanın istediği niteliklere sahip 72 kişi ile firma yetkililerini bir araya getirdi. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Ceyhan Kuyumcu ve Kalite Direktörü Erkin Abut tarafından yapılan işe alım mülakatlarında adaylar iş sağlığı ve güvenliği, teknik resim ve el becerisi konularında bir dizi teste tabi tutuldu ve 18’i işe alındı. İşe alınan personel 850 ile 1300 lira arasında ücret alırken, öğle yemeği ve servis hizmetinden de yararlanacak.

Havacılık okulu sektörün ihtiyacına merhem
Uçak parçası üretimi konusunda kalifiye eleman bulunmadığından yakınan PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi İnsan Kaynakları Direktörü Ceyhan Kuyumcu, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı sayesinde sektörün ihtiyacı olan teknik personel sıkıntısının aşıldığını, bu durumun da uçak parçaları üreten firmaları Gaziemir’e çektiğini söyledi.

CV BANK SAYESİNDE HAYATLARI DEĞİŞENLER
Hayata dokunuş projeleriyle insanların hayatlarını değiştiren Gaziemir Belediyesi, CV Bank aracılığıyla işe yerleştirdiği insanların hayatlarında umut ışığı olarak, yeni sayfa açmalarını sağladı. CV Bank’ın hayatlarına dokunduğu portrelerden birkaçı şöyle:
23 yaşındaki Mehmet Akıncı, çalıştığı iş yerinin sahibinin kızıyla evlenmek istiyor. Kızın babasının evliliklerine karşı çıkması üzerine kızı kaçırıyor ve işsiz kalıyor. Evlilik arifesinde işsiz kalan Akıncı, CV Bank aracılığıyla işe yerleşiyor ve evlenerek mutlu bir hayat sürüyor.

Kendisi CV Bank’a, kızı GAZİGEM’e
Gümüldür’den Gaziemir’e taşınan 45 yaşındaki, 2 çocuk annesi Asya Çeçen hayatında açtığı yeni yolda belediyenin hizmetleri aracılığıyla emin adımlarla yürüyor. Taşındıktan sonra uzun süre iş arayan ancak bulamayan Çeçen, arkadaşının tavsiyesiyle CV Bank’a başvuruyor. Başvurusunun 3. gününde işe giren Çeçen’in kızı da Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (GAZİGEM) eğitim görüyor.
Nikah için tarih belirleyen ve evlenmek için heyecanla gün sayan Ersin Men bir an da kendini işsizliğin koynunda buluyor ve tüm planları altüst oluyor. Evlilik hayalleri yaparken kendini bir anda işsizliğin kollarında bulan genç adam CV Bank’a başvurarak iş talebinde bulunuyor. Belediye aracılığıyla işe girdikten sonra dünya evine giren ve mutlu bir hayata başlayan genç adam, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyor.

4 çocuk sahibi 38 yaşındaki Fatma Bilgiç eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Uzun süre iş arayan bulamayınca belediyeye iş için başvuran ve bu sayede tanıştığı CV Bank aracılığıyla iş sahibi olan Bilgiç çocuklarıyla mutlu bir hayat sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası