Ege Postası
Geri

İslamköy'de defin hazırlıkları başladı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in vefatının ardından memleketi Isparta'nın İslamköy beldesindeki aile mezarlığında defin için hazırlıklar başladı.     9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in...
İslamköy'de defin hazırlıkları başladı
Haberler / Güncel
28 Mayıs 2013 Salı 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in vefatının ardından memleketi Isparta'nın İslamköy beldesindeki aile mezarlığında defin için hazırlıklar başladı.

    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in ölüm haberinin ardından Isparta'nın İslamköy beldesinde de hareketlilik başladı. Nazmiye Demirel'in memleketinde toprağa verileceği bilgisi üzerine İslamköy Belediyesi de Koca Mezarlığı'nda hazırlıklarına başladı. Demirellerin aile mezarının bulunduğu alanda belediye tarafından temizlik ve bakım çalışmaları yapılıyor.

    İslamköy Belediye Başkanı Zekeriya Şataf, Nazmiye Demirel’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çocukluk günlerinden Nazmiye Demirel'i hatırladığını belirten Şataf, bayramlarda ve özel günlerde İslamköy'e geldiklerini söyledi. Demirel ailesine uygun bir cenaze töreni düzenlemeye çalıştıklarını belirten Şataf, "Nazmiye hanım vefatının ardından cumhurbaşkanımızı aradık. Ama rahatsız olduğu için görüşemedik. Şuan için net bir program yok. Muhtemelen hanımefendi aile mezarlığına defnedilecek. Büyük bir ihtimalle buraya defnedilecek. Şuanda yaşayan Demirel'in yakınlarından İslamköy'de kimse kalmadı. Nazmiye hanımın ailesi köyün köklü ailelerinden. Buranın sayılan sevilen insanlarındandı. Buraya bayramlarda, yakınların cenazelerinde gelirlerdi. Biz komşuyduk. Bizim ev karşı karşıydı. Bayramlarda onları ziyarete giderdik." dedi.

    İslamköy Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Duman da, Nazmiye Demirel'in doğduğu evin Hıdır mevki denilen bölgede olduğunu söyledi. Duman, Nazmiye Demirel'in bu evde Süleyman Demirel'le evlendiğini söyledi. Duman, Nazmiye Demirel'in kibar iyi bir insan olduğunu kaydetti.

    Belde sakinleri de Nazmiye Demirel'in ölüm haberi üzerine duydukları üzüntüyü dile getirdi. Vatandaşlar, Nazmiye Demirel'in çok iyi biri olduğunu, beldeye geldiği zaman kısa süreli de olsa konuştuklarını kaydetti. Vatandaşlardan, Seher Çam, kendisine halı dokumayı Nazmiye Demirel'in öğrettiğini söyledi. Çam, "Çok iyi biriydi kabri nur olsun. Allah günahlarını affetsin. Uzun zamandır görmedik. Eşim onların şoförüydü. Fırın ekmeğini falan benim eşim götürüyordu. Çok iyi bir aileydi. Mekanı cennet olsun." dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel dün akşam saatlerinde uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde vefat etmişti. Nazmiye Demirel'in perşembe günü memleketi Isparta'nın İslamköy beldesinde defnedilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası