Ege Postası
Geri

İstanbul'da 2 özgürlük hakiminin görev yeri değişti

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Terörle Mücadele Kanunu 10. madde kapsamında İstanbul’da görevlendirilen 3 özgürlük hakiminden 2’sinin görevi değişti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) daha önceki...
İstanbul'da 2 özgürlük hakiminin görev yeri değişti
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 21:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Terörle Mücadele Kanunu 10. madde kapsamında İstanbul’da görevlendirilen 3 özgürlük hakiminden 2’sinin görevi değişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) daha önceki adli yargı kararnamesi ile Yakup Kaya, Süleyman Karaçöl ve Osman Burhaneddin Toprak TMK 10. madde kapsamında İstanbul Adalet Sarayı’nda görevlendirilmişti. Temmuz ayında terörle mücadele yetkisi verilen bu 3 hakimden 2’sinin yetkisi 10 ay sonra kaldırıldı. HSYK’nın bugün açıklanan son kararnamesi ile Yakup Kaya ve Osman Burhaneddin Toprak'ın görev yeri değiştirildi. Hakim Yakup Kaya, Zonguldak hakimliğine, Osman Burhaneddin Toprak ise Bakırköy hakimliğine atandı. İki hakiminde bu atama ile terör yetkisi kaldırılmış oldu.

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte 5 MİT görevlisini ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya’nın görev yeri de değişti. Sarıkaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevlendirildi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığını yürüten hakim Hasan Hüseyin Özese'nin de bu mahkemenin başkanlığına ataması yapıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası