Ege Postası
Geri

İstanbul'un en çok korunan caddesinde patlama!

İstanbul'a gelen yabancı ve yerli ziyaretçilerin olmazsa olmaz ziyaret mekanı olan Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. İstanbul'un en çok korunan caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi'nde bu sabah meydana gelen canlı bomba saldırısında 5 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 20 kişi yaralandı.
İstanbul'un en çok korunan caddesinde patlama!
Haberler / Güncel
19 Mart 2016 Cumartesi 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyoğlu İstiklal Caddesi 'ndeki Balo Sokak'ta Demirören AVM yakınlarında patlama gerçekleşti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Günün her saatinde kalabalık olan İstiklal Caddesi'nin giriş ve çıkışlarını kapatan polis, Balo Sokak'ın çevresini de tamamen kapattı.  Taksim 'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ CADDELERİNDEN
İstiklal Caddesi, İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu'nda Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanıyor ve 19. yüzyılın sonlarından beri Türkiye'nin en ünlü caddelerinden biri olma vasfını koruyor. 1.400 metre uzunluğundaki caddenin orta noktası Galatasaray Lisesi'nin yanından geçen Yeniçarşı Caddesi'nin caddeyi kestiği ve 50. Yıl Anıtı'nın bulunduğu yer kabul ediliyor. Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsıyor. Türkiye'nin en kozmopolit bölgesi olma özelliğini de taşıyan İstiklal Caddesi, İstanbul'a gelen yabancı ve yerli ziyaretçilerin olmazsa olmaz ziyaret mekanı. Cadde, sabaha karşı sayılabilecek saatlere kadar her daim kalabalık. Cadde ayrıca, tiyatro, sinema, kitabevleri ve sanat galerileri gibi birçok kültür merkezine ev sahipliği yapar.

ANKARA PATLAMASI SONRASI YOĞUN GÜVENLİK
Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, 81 ilde bulunan havalimanları, limanlar, otogarlar ve tren istasyonları ile şehirlerde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarılmıştı. İstanbul’un en kalabalık ve önemli mekanlarından olan Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi’nde de güvenlik önlemleri arttırılmıştı. Toplum polislerine bomba eğitimli polis köpekleri verilerek önlemler arttırılmıştı. Alınan önlemler kapsamında polisler, bomba eğitimli polis köpekleriyle İstiklal Caddesi, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nda sürekli ring halinde olmaya başlamıştı. (Radikal)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası