Ege Postası
Geri

İstiklal Caddesi'nde patlama: Ölü ve yaralılar var

İstanbul’un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde patlama oldu. Patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi. RTÜK Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7'si ağır 36 yaralı olduğunu, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Yaralananlar arasında 3 İsrail vatandaşının bulunduğu belirtiliyor. İstanbul'un kalbinde patlama: Ölü ve yaralılar var
İstiklal Caddesi'nde patlama: Ölü ve yaralılar var
Haberler / Güncel
19 Mart 2016 Cumartesi 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde kaymakamlık binası yakınlarında canlı bomba saldırısı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Patlama saat 10.55 sıralarında meydana geldi. İstiklal Caddesi'nde kaymakamlık binası yakınlarında canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere sevkedildi. Polis, İstiklal Caddesi'ne çıkan yolları yaya ve araç trafiğine kapattı.


"DÜNYA İSTANBUL'DAKİ PATLAMAYI BÖYLE GÖRDÜ" Okumak için tıklayınız!!!

YARALILARDAN 2'Sİ ÇOCUK
İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:  

"DAKİKA DAKİKA İSTANBUL SALDIRISI" Okumak için tıklayınız!!!

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı 

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı

"İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA" Okumak için tıklayınız!!!


5 KİŞİ ÖLDÜ, 37 YARALI VAR 
İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak 4 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir, 37 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan 3'ü ağırdı. Bunlardan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Ölü sayısı 5'e yükselmiştir" dedi.
 

"İSTANBUL'UN EN KORUNAN CADDESİNDE PATLAMA!" Okumak için tıklayınız!!!
  
Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi.

"TÜRK YETKİLİ: SALDIRI İLE İLGİLİ İLK BULGULAR..." Okumak için tıklayınız!!!



BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 
Tabii insani değerlerin, sevginin, merhametin, özverinin, kardeşliğin nasıl sınırsız ölçüsüz bir boyutu varsa insanlık dışı duruşunda haince eylemlerinde sınırsız bir tablosuyla ülke olarak ne yazık ki karşı karşıyayız. Masum insanları, bebekleri katledecek zihniyeti lanetliyorum.
Ülke olarak bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. MilLetçe birlik ve beraberlik içinde bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi sürdüreceğiz ve başaracağız.

İnsanlık katilleri bunu başaramayacaklar...

Canlı bomba eylemiyle karşı karşIya kaldı. 4 vatandaşımızı kaybettik 37 yaralımız var. 4 yaralımız ameliyat sürecinde, umarım yeni kayıplarımız olmaz, kaybettiklerimize rahmet diliyorum, milletiminiz başı sağolsun diyorum...

Son gelen bilgilerde yaralıların 12 tanesi yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Kaybedilen vatandaşlarımız yabancı da olsa insan kaybediyoruz. Masum insanları kaybeden zihniyeti lanetliyorum. Hain eylemlerden uzak durmasını temenni ediyorum.


GÖRGÜ TANIKLARI: TURİST GRUBU YANINDA PATLATTI
Bir görgü tanığı canlı bombanın turist grubunun yanından geçerken bombayı patlattığını söyledi. 

"ABD VE ALMANYA HAKLI ÇIKTI: UYARMIŞLARDI" Okumak için tıklayınız...

İstiklal Caddesi'nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi'nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.  
 

"CANLI BOMBA SALDIRISINA HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA" Okumak için tıklayınız!!!

Terör saldırısının asıl hedefi Taksim Meydanı mıydı'

İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru ilerlediği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesin yanından geçerken gerçekleşti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugünkü patlama sonrasında Kısıklı'daki ikametgâhında bulunduğu sırada, konuyla ilgili olarak Davutoğlu ve Ala'yla birer telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlamaya ilişkin ayrıntılar ve gelişmeler konusunda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan da telefon aracılığıyla bilgi aldığı kaydedildi.


SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7'si ağır 36 yaralı olduğunu, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti. 
Yaralananlar arasında 3 İsrail vatandaşının bulunduğu belirtiliyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı.




İSTİKLAL CADDESİ KAPATILDI  
İstiklal Caddesi'nde ilk belirlemelere göre 2 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan patlama sonrası cadde boydan boya kapatıldı. Polis ise vatandaşlardan İstiklal Caddesi'ni Tünel Meydanı'na kadar tahliye etmelerini istedi.    İstiklal Caddesi'nde ilk belirlemelere göre, 2 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan patlama nedeniyle, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, İstiklal Caddesi de boydan boya kapatıldı. Caddede bulunan iş yerlerinin kepenkleri ise indirildi. Polis ekipleri anons geçerek vatandaşlardan İstiklal Caddesi'ni Tünel Meydanı'na kadar tahliye etmelerini istedi.


Teröristle ilgili yeni iddialar
İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında biri canlı bomba 5 kişinin öldüğü, 37 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Teröristin asıl hedefine gitmeye çalışırken patladığı iddiası var. Bir diğer iddia ise teröristin turistlerin yanından geçerken bombayı harekete geçirdiği yönünde. Reuters'ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde ise teröristin daha kalabalık bir yerde bombayı patlatmayı planladığı, yolda korkudan erken patlattığı öne sürülüyor.
CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, saldırganın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı iddiası araştırılıyor. Canlı bombanın kaymakamlık önünde patladığı öğrenildi.

REUTERS: DAHA KALABALIK BİR YERDE PATLATACAKTI
Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise intihar bombacısının, farklı bir zamanda daha kalabalık bir yeri vurmayı planladığının altını çizdi. Yetkili, saldırganın üzerindeki bombayı “korkudan” erken patlattığını sözlerine ekledi.

Türk yetkili şöyle konuştu:

"Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz."

YENİ SALDIRI UYARISI
Yetkili PKK'nın "agresif bir şekilde" Nevruz döneminde saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Türk yetkili, "Son birkaç gün içerisinde Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor" ifadesini kullandı.

TAKSİM MEYDANI İDDİASI
İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru ilerlediği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesin yanından geçerken gerçekleşti.


PATLAMAYA YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

SORUŞTURMAYI 5 SAVCI YÜRÜTECEK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. 

Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

İSTİKLAL CADDESİ NEDEN HEDEFTEYDİ'
Vatandaşların ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği İstiklal Caddesi, kentin kalbi konumunda bulunuyor.  Caddede bulunan çok sayıda işyeri, kafe, restoran ve kültür merkezi haftanın her günü ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle hafta sonunda onbinlerce kişinin ziyaret ettiği caddede, patlamanın daha geç saatlerde meydana gelmesi durumunda ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceği ifade edildi.



İŞTE PATLAMADAN SANİYELER ÖNCE
İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde patlamanın hemen öncesinde caddede yürüyen siyah giyimli bir adam dikkat çekiyor. Görüntülerde siyah montlu bir adam önce umursamazca yürüdü, sağına soluna anlamsızca bakındı, durdu bekledi, o sıra arkadan biri daha geldi ve işte o sırada arkadan bir patlama meydana geldi...Patlamanın gerçekleşmesinin ardından yaralı vatandaşlar dört bir yana savruldu.     

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası