Ege Postası
Geri

İzmir'de otobüs yakanlara ne ceza istendi'

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde geçen yıl bir belediye otobüsünü yakıp diğerenin camlarını kırdıkları, PKK/KCK terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 10 tutuksuz sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 12 ile 31'er yıl arası değişen hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
İzmir'de otobüs yakanlara ne ceza istendi'
Haberler / Güncel
18 Mart 2016 Cuma 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçen yıl 25 Temmuz' da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı eylemi bahane ederek, Nardıdere İkinci İnönü Mahallesi'nde yolu kesen 30-40 kişilik silahlı grup, eylem yaptı. Grup, yolcuları ve şoförü indirdikten sonra bir belediye otobüsünü ateşe verdi, diğerinin camlarını kırdı. Olaylar sırasında çevrede bulunan bazı işyerleri de zarar gördü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında geniş çaplı bir operasyon düzenledi. 2'nci İnönü mahalleleri ile Atatürk Mahallesi'ndeki 15 adrese yapılan baskınlarda PKK terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 3'ü çocuk 13 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkıdan bozma bir tabanca, 5 adet 'Rambo bıçağı', 1,5 litre benzin ve 5 kök hint keneviri ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 3'ü çocuk 13 kişiden Ş.A., A.E. ve H.Y. tutuklanırken, 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların avukatlarının itirazları sonucu tutuklanan 3 kişi nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 5 ay sonra tahliye edildi. 

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı 10 tutuksuz sanık Ş.T., M.B., A.B., M.Y., S.A., A.E., E.A., O.A., H.Y. ve M.K., hakkında 'Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma', 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Kamu malına zarar verme', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma', '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' ve '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşülerine Muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 ile 31'er yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açtı.

Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediği belirtildi. 10 sanık önümüzdeki günlerde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak. Yaşı küçük 3 sanık içinde ayrıca çocuk mahkemesinde dava açıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası