Ege Postası
Geri

İşte Paris saldırganları

Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği katliamın saldırganlarıyla ilgili bilgiler netleşiyor.
İşte Paris saldırganları
Haberler / Dünya
16 Kasım 2015 Pazartesi 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa’nın başkenti Paris’te 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştirenlerle ilgili bilgiler her saat netlik kazanıyor. Guardian’ın haberine göre, şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler şu şekilde:

Bataclan konser salonuna saldıranlar:
1.Ömer İsmail Mustafa: 29 yaşındaki Mustafa, Fransız yetkililerin ismini açıkladığı ilk saldırgan oldu. Mustafa’nın kimliği kopan parmağının üzerindeki parmak izinden belirlendi.

2.Sami Amimur: Konser salonuna saldıran 28 yaşındaki intihar bombacısı, Paris’in kuzeydoğusunda yer alan Drancy bölgesinde doğmuş. Fransız yetkililerin Amimur’u bildiği belirtilirken, saldırganın ailesinden üç kişi gözaltında.

Stade de France stadyumuna saldıranlar:
3.Ahmed el Muhammed: Suriye pasaportu taşıyan 25 yaşındaki Muhammed’in, Yunanistan ve Sırbistan üzerinden seyahat ettiği açıklandı. Suriye’nin İdlib vilayeti doğumlu Muhammed’in pasaportuyla parmak izinin eşleştiği belirtildi.

4.Bilal Hadfi: Belçika medyası ve Washington Post tarafından stadyuma saldıran isimler arasında gösterilen Hadfi’nin geçen yıl Suriye’de savaştığına inanılıyor.

Boulevard Voltaire saldırganı:
5.İbrahim Abdeslam: 31 yaşındaki Abdeslam, Comptoir Voltaire adlı kafede intihar saldırısı gerçekleştirdi. Fransa vatandaşı olan Abdeslam’ın Belçika’da yaşadığı belirtildi.

Aranan isim:
6.Salah Abeslam: 26 yaşındaki Abdeslam’ın İbrahim’in kardeşi olduğu ve Bataclan’a saldırmak için kullanılan aracı kiraladığı açıklandı. Abdeslam hakkında uluslararası yakalama kararı bulunuyor.

Saldırıların beyni:
Abdülhamid Ebayud: 27 yaşındaki Belçikalı Abdülhamid Ebayud’un Paris saldırılarının beyni olduğu açıklandı. Ebayud’un şu anda Suriye’de olduğu düşünülüyor. IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen Ebayud, 13 yaşındaki kardeşi Yunus Ebayud'u da kendisiyle birlikte Suriye'de savaşmaya ikna etmiş. Daha önce, "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşayan Ebayud'un saldırıları Suriye'deki üssünden planladığına inanılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası