Ege Postası
Geri

İtalya’dan Almanya’ya karşı ‘Schengen' oyunu

Bir yandan ekonomik krizle boğuşan diğer yandan Afrikalı göçmen sorunlarıyla baş etmeye çalışan İtalya, çareyi kurnazlıkta buldu.Schengen konusunda düzenleme isteyen ancak diğer Avrupa Birliği ülkelerinin muhalefetiyle karşılaşan İtalya,...
İtalya’dan Almanya’ya karşı ‘Schengen' oyunu
Haberler / Dünya
1 Haziran 2013 Cumartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir yandan ekonomik krizle boğuşan diğer yandan Afrikalı göçmen sorunlarıyla baş etmeye çalışan İtalya, çareyi kurnazlıkta buldu.

Schengen konusunda düzenleme isteyen ancak diğer Avrupa Birliği ülkelerinin muhalefetiyle karşılaşan İtalya, ülkesine gelen göçmenleri ilginç bir yöntemle birliğin diğer ülkelerine gönderiyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, ülkesinde mülteci statüsü tanımak istemediği binlerce Afrikalı göçmene 3 aylık Schengen vizesi ve 500 Euro seyahat ücreti veren İtalya, bu kişileri Almanya’ya gönderiyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı’na göre, İtalya’nın bu şekilde vize verip Almanya’ya ‘yolcu ettiği’ mülteci sayısı 5 bin 700'ü buluyor.

AB kanunlarına göre, yasadışı göçmenler birliğe girdikleri ülkeden sınır dışı edilmeleri gerekiyor veya AB’ye ilk girdikleri ülkede ‘iltica’ başvurusu yapmaları icap ediyor. İtalya ise son yaptığı uygulamayla bu işe yanaşmıyor.

Alman yetkililer, ülkeye her geçen gün gelen Afrikalı göçmenlerin sayısının arttığını ancak vize süresi dolan kişilerin yeniden İtalya’ya dönmeyi reddetiklerini belirtiyor.

BERLUSCONİ BAŞLATMIŞTI

İtalya benzer bir uygulamla Tunus’ta Arap Baharı’nın başlamasından sonra, ülkesine gelen on binlerce mülteciyi Almanya ve Fransa’ya göndermişti.

Silvio Berlusconi’nin başbakanlığı esnasından Kuzey Afrika’daki olaylardan kaçan ve İtalya’ya kaçak olarak giden yaklaşık 22 bin Tunuslu’ya geçici ikametgah izni verilmiş ve bu kiieler Fransa ve Almanya’ya gönderilmişti.

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkosy’nin tepki göstermesi üzerine de konu AB’nin gündemine taşınmış fakat diğer AB ülkelerinin muhalefeti üzerine Schengen konusunda yeni düzenlemelere gidilememişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası