Ege Postası
Geri

İthal saman da talebi karşılamıyor

İZMİR’de 515 bin 645 sığır için Ukrayna ve Bulgaristan’dan bin 529 ton saman ithal edildi. Kentte, 7 bin tonluk saman ihtiyacı olduğu belirtildi.
İthal saman da talebi karşılamıyor
Haberler / Ekonomi
31 Ocak 2013 Perşembe 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR Üreticinin karlı görmediği için buğday ekiminden vazgeçmesi, geçen yıl olumsuz iklim koşulları nedeniyle rekoltenin düşük olması samanın fiyatını dört kat artırınca ithalatın yolu açıldı. İzmir’de 12 bin üye tarafından yetiştirilen 515 bin 645 sığır için saman ithal eden İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ukrayna ve Bulgaristan’dan saman getirdi.

Birlik Başkanı Mehmet Çelikkaleli, Ukrayna’dan 679, Bulgaristan’dan 450 ton balya saman, 400 ton da 'telep' denen sıkıştırılmış saman getirildiğini belirterek, üreticiye kilogramı 52 kuruştan maliyetine satılacağını söyledi. Çelikkaleli, bu ithalatla talebin çok azını karşılayabildiklerini belirterek, "Yurtdışında da saman yok. Talebimiz çok fazla. Teşviklerin yükselmesi hayvancılığa ilgiyi artırdı. Talebin tamamını karşılamak için 7 bin ton saman dağıtmamız lazım. İthalat 15 gün sürüyor. Olumsuz hava koşulları gemilerin gelmesini de geciktiriyor. İki-üç ay sonra yeni hasatla sığır yetiştiricileri rahatlayabilir. İç piyasada üretim sıkıntısı beklemiyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası