Ege Postası
Geri

Oto tamircilerinden 'sigorta şirketlerine' tepki

EGE Bölgesi'ndeki oto tamircileri, sigorta şirketlerinin uygulamalarını protesto etti.
Oto tamircilerinden 'sigorta şirketlerine' tepki
Haberler / Ekonomi
10 Ocak 2013 Perşembe 18:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sigorta primleri her geçen gün artmasına karşın bu şirketlerin 3-4 yıl öncesinin işçilik ücretlerini ödediklerini, ucuz ve Çin malı kalitesiz yedek parçalar gönderdiklerini ileri süren tamirciler, polis telsizi dinleyen çekicilerin de hasarlı araçları anlaşmalı servislere çekerek oto tamircilerini zarara uğrattıklarını öne sürdü.

İzmir'de Konak Meydanı Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan 100 oto tamircisi 'Sigorta şaşırma sabrımızı taşırma', 'Çekici terörüne son', 'Haksız rekabete karşıyız' sloganları attı. Tamirciler yanlarında getirdikleri '3000 TL trafik sigortası olur mu'', 'Sigorta şirketleri fiyat tarifemize uyun', 'Çifte standarta son' yazılı dövizleri de açtı.

Balıkesir, Uşak, Denizli, Turgutlu, Edremit, Bornova Oto Tamircileri Odası başkan ve yetkililerinin de katıldığı protestoda ortak açıklamayı İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan yaptı. Heppekcan, sigorta şirketlerinin haksız uygulamalarını esnafa direttiğini iddia etti. Tepkilerinin Türkiye’ye yayılacağını belirten Heppekcan, "Bu birinci dalgadır. Sigorta Genel Müdürlüğü önünde de toplanacak ve tepkimizi vereceğiz. Hazine Müsteşarlığı önüne de gidebiliriz. Bu nedenle Devlet Bakanı Ali Babacan’ın sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.

'KALİTESİZ PARÇALAR YOLLANIYOR'

Heppekcan, sigorta şirketlerinin çok sayıda haksız uygulaması olduğunu söyledi. Öncelikle esnafa çifte standart uygulandığını ileri süren Heppekcan, "Hasarlı araçlara orijinal veya eşdeğer parça yollamaları gerekirken, kasko sigortaları da orijinal parça vermeleri gerekirken kalitesiz ve merdiven altı, Çin’den ithal edilen ucuz ve kalitesiz parçalar yollanmaktadır. Kaza yapan araçlar dükkanımıza geldiğinde eksper yollaması gerekirken, araç kendi anlaşmalı servislerine çekiliyor. Oysa araç sahibi istediği yerde yaptırma hakkına sahiptir" diye konuştu.

'ODA FİYAT TARİFESİ UYGULANSIN'

İşçilik fiyatının 5362 sayılı yasa ile odaların fiyat tarife listesinden olması gerektiğini ancak her sigorta şirketinin kendi kafasından işçilik fiyatlandırması yaptığını öne süren  İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, 3-4 sene öncesinin fiyatlarıyla kendilerine iş yaptırılmaya zorlandıklarını söyledi. Heppekcan oda fiyat tarifesinin uygulanmasını istediklerini belirtti. Ayrıca tedarik şirketlerinin farklı şehirlerden parça yollamalarının iş kaybına neden olduğunu, İzmir’den parça bulunması gerektiğini belirten Heppekcan, "Bazı eksperler dükkanımızdan hasarlı araçları anlaşmalı servislere çektirmek istemektedir. Buna hakları yoktur. Tüketici istediği yerde işini yaptırabilir. Hasar dosyaları kapandıktan sonra ödemeler şirketlerde 3-4 ay geçmesine rağmen ödenmemektedir" dedi.

ÇEKİCİLERE ELEŞTİRİ

Polis telsizlerinin yasa dışı yollardan çekiciler ve oto kurtarıcıları tarafından dinlendiğini, polis ve ambulans gelmeden oto kurtarıcılarının kaza yerine geldiğini, fahiş fiyatlarla araçları komisyon karşılığı anlaşmalı servislere verdiğini dile getiren Heppekcan, sanayi sitelerine gelecek işlerin başka yerlere gittiğini ileri sürdü. Çekiciler ve kurtarıcıların fiyat tarifelerini uygulamadığını, 1-2 kilometre uzaklıktaki yerlere 400-500 lira isteyerek tüketicinin mağdur edildiğine dikkat çeken Heppekcan, "Bu konuda Emniyet yetkilileri daha dikkatli davranmalı. Oda’ya ait çekiciler bile bu çekiciler tarafından engellenmektedir" ifadelerini kullandı.
Eksperlerin bağımsız olmasını istediklerini belirten Heppekcan, trafik sigorta poliçelerinin yüksek olmasından da şikayet etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası