Ege Postası
Geri

İzEnerji'de 'açlık grevi' çanları: Başkan Tugay'a seslendiler

Büyükşehir Belediyesi şirketi İzEnerji A.Ş'de işten çıkarılan işçiler, bugün düzenledikleri basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslendi. İşlerine geri dönmek isteyen personeller, yarın Egemenlik Binası önünde oturma eylemine başlayacaklarını aktardılar. Öte yandan bazı işçiler işlerine iade edilmedikleri takdirde 'açlık' grevine gireceklerini de belirttiler.
İzEnerji'de 'açlık grevi' çanları: Başkan Tugay'a seslendiler
Haberler / İzmir
21 Mayıs 2024 Salı 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerin ardından başlayan işçi krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde tüm hızıyla sürüyor. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzEnerji A.Ş'de görev yapan ancak 10 Mayıs günü işten çıkarılan işçiler, Tüm Bel-Sen İzmir 1 ve 2 Nolu şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"1 NİSAN BİZİM TERCİHİMİZ DEĞİLDİ" 

'İşimizi geri istiyoruz' pankartıyla basın açıklaması gerçekleştiren işçiler, "Biz 10 Mayıs 2024 tarihinde işten atılan İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileriyiz. İzEnerji bünyesinde çalışan işçiler olarak işten atıldık. Aylar öncesinde başlayan işe alım sürecimiz olmasına rağmen 1 Nisan tarihinde işe başlatıldık, bu durum bizim tercihimiz değildi. İşe alım sürecinde bizden istenen güvenlik soruşturması, sağlık raporu gibi evraklarımız eksiksiz ve sorunsuzdu. Toplu iş sözleşmemizde yazan deneme sürecini tamamlamıştık. Çalıştığımız birimlerde aktif olarak çalışıyorduk, hatta çalıştığımız birimlerde yetersiz personelle çalışıyorduk" ifadelerine yer verdi. 

"21 KİŞİ KURBAN EDİLDİ" 

21 kişinin işten çıkarıldığını aktaran işçiler, "Belediyede işe başladığı için çalıştığı yerden tazminatını yakarak ayrılan arkadaşlarımız oldu, işletmesi olan işini kapattı, aramızda bir kaç ay sonra evlenecek arkadaşımız var.  Eski yönetimle yeni yönetim arasındaki anlaşmazlık, biz emekçileri mağdur ediyor.  Çalıştığımız sosyal hizmetler birimi İzmir halkına hizmet götüren önemli bir birim, bizi işten çıkararak, birimimizi kapatmak aslında İzmir halkına ulaştırılacak, kreş, sağlık, sosyal hizmet gibi hakların da sekteye uğraması anlamına geliyor. Bizlerde biliyoruz ki 1 nisandan sonra işe başlayanlar sadece bizler değiliz. Hiçbir emekçinin işinden aşından olmasını istemiyoruz ve istemeyiz. Lakin burada özellikle 21 arkadaşımız seçilerek kurban edilmiştir bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Biz işimize dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

OTURMA EYLEMİ BAŞLAYACAK 

Yarın Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Binası önünde oturma eylemine başlayacaklarını belirten işçiler, 'mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz' dedi.

GEREKİRSE AÇLIK GREVİ 

İsmini vermek istemeyen bir başka işçi ise, "2019'da işe başvuru yapılıyor. Herkesin iş ile ilgili umudu var. 5 yıllık başvuru maalesef bu döneme denk geldi. Biz insan kaynaklarından arandık. İş başvurunuz var gelin görüşelim dediler. Evraklarımızı teslim ettik. Evraklarımızı eksiksiz olarak teslim ettik. Evrakları imzaladıktan sonra 1 Nisan itibariyle sigortamız başladı. Kimsenin böyle bir lüksü yok. Biz her gün işimizin başındaydık. Bir arkadaşımızın 18 gün sonra düğünü vardı. İş yerimi kapattım. Yukarıdaki iktidarçelişkisi bizim bütün hayallerimizi elimizden aldı. Bizim buradaki derdimiz ortamı germek değil. Sesimizi belediye başkanımıza ve İzmir halkına duyurmak istiyoruz. Biz bunun sonucunda işimizin başına dönmeyi umut ediyoruz. Sendikamız yanımızda ve gerekirse açlık grevine kadar götüreceğiz" ifadelerine yer verdi. 

TUGAY'I DÜĞÜNÜNE DAVET ETTİ 

18 gün sonra evlenecek olan bir başka işçi ise, "18 gün sonra düğünüm var. Büyük hayallerle düğün için hazırlanırken işten çıkarıldım ve yıprandım. Cemil Tugay Başkanı düğünüme davet ediyorum. Düğün hediyesi olarak da işimi geri istiyorum" dedi. 

SOYER'DEN 'TORPİLLİ' İDDİALARINA YANIT 

Torpil iddialarına yanıt veren İşçiler, "Ben Tunç Bey'in adamı olsaydım çoktan girmiş olurdum. 41 ay önce mülakata girdim ve 41 aydır bekliyorum. Bizlerin torpili olsaydı bu durumda olmazdık. Bu soruyu 21 kişiye değil de 84 kişiden 21 kişiye düşüren insanlara sormak lazım. Asıl torpilli olanlar sabah 9'da işten çıkarılıp, öğleden sonra işe geri alınanlar" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası