Ege Postası
Geri

Karabağlar'da halkın yaptığı bankı kaldırdılar: 'Durak istedik tabela gönderdiler'

İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, Çağlayan durağından Konak istikametine giden yolda otobüs durağının olmaması nedeniyle kendi imkanlarıyla oturma alanı oluşturmuş, yetkililere seslenerek, durak talebinde bulunmuştu. Mahalle sakinlerinden K.F ‘Kendi imkanlarımızla yaptığımız oturma alanını kaldırdılar. Durak istedik, tabela gönderdiler. Olacak şey değil” sözleriyle tepki gösterdi.
Karabağlar'da halkın yaptığı bankı kaldırdılar: 'Durak istedik tabela gönderdiler'
Haberler / İzmir
20 Mayıs 2024 Pazartesi 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir'in Karabağlar ilçesi Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi'ndeki 3955/2 sokakta otobüs durağı eksikliği nedeniyle vatandaşlar, kendi durağını kendileri yapmıştı.

Konak'tan Cennetçeşme istikametine giden güzergahta Çağlayan durağı mevcut olmasına rağmen, Cennetçeşme istikametinden Konak'a dönüşte herhangi bir durak bulunmaması, mahalle sakinlerini harekete geçirmişti.

Vatandaşlar Konak yönüne giden otobüsü beklerken yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurarak derme çatma olsa da kendi duraklarını oluşturma kararı almış, bu durum, bölgede yaşayanların ulaşım konusunda karşılaştığı zorlukları bir kez daha gözler önüne sermişti.

ÇÖZÜM BEKLERKEN YAPTIKLARI BANKTAN DA OLDULAR

Durak talebinde bulunan mahalleliler, kendi yaptıkları banktan da oldular. ESHOT tarafından ilgili durağa tabela asılırken, bank veya durak konusunda herhangi bir adım atılmadı. 

"TAŞIMIZI TAHTAMIZI GERİ VERİN"

Mahalle sakinlerinden K. F “ Doğrusunu isterseniz çok şaşkınız. Biz mahalleli olarak en azından oturacak bir alan yapmıştık. Durak talebinde bulunduk. Kışın zor oluyor, yağmur çamurda beklemek zor. Yazın güneşin alnında kavruluyoruz. Düzenli olarak vergilerimizi ödüyoruz. Çok değil, altı üstü bir bank, bir durak istedik. Bir sabah uyandık bir baktık ki, ne görelim. Bırakın durağı, bizim yaptığımız bankı da kaldırmışlar. Dedik herhalde yerine yenisini koyacaklar, sesimizi duyan olmuş diye sevindik önce... Ama ne görelim, bank ve durağın yerine tabela asmışlar. Tabela da şart tabi, ama yani bizim önceliğimiz bu değildi. Madem durak yapmıyorsunuz, bank vermiyorsunuz. O zaman bizim kendi yaptığımız bankımızı, taşımızı, tahtamızı geri verin.’ sözleriyle tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası