Ege Postası
Geri

Ege için deprem uyarısı: '6.5'lik depreme hazır olun!'

Prof. Dr. Ahmet Ercan, harita üzerinde bir bölgeyi işaret ederek, "Bölge, 6,5 büyüklüğünde büyük bir depreme gebedir" dedi.
Ege için deprem uyarısı: '6.5'lik depreme hazır olun!'
Haberler / İzmir
17 Mayıs 2024 Cuma 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, Marmara’dan Ege’ye, Akdeniz’den Doğu Anadolu’ya fay hatlarıyla dolu.

Birçok fay ise büyük deprem üretme kapasitesine sahip.

Özellikle Ege Bölgesi, kuzeyden güneyine pek çok aktif faya sahip. Ayrıca Ege Denizi’nde de deprem üreten aktif faylar var.

2020 yılında Sisam Adası açıklarında, İzmir’in Seferihisar ilçesine 23 kilometre uzaklıkta olan 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremde yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti.
Son olarak İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana 4,5 büyüklüğündeki deprem ile bölgede kaydedilecek bir deprem konusunda panik kaplamıştı.

Ahmet Ercan, Midilli-Sisam-Karaburun-Foça alanı Zeytinbağ kırığını işaret ederek Ege için bir deprem uyarısında bulundu.

Ercan, şunları söyledi:

“Midilli-Sisam-Karaburun-Foça alanı Zeytinbağ kırığının gerdiği bir deprem alanıdır. Son deprem, 12 Haziran saat 12.28'de 6,2 büyüklüğünde olmuştu, ancak bu deprem bölgedeki gerginliği tamamen boşaltamamıştı. Bugün Midilli'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, gerginliğin sürdüğünü göstermektedir. Bölge, 6,5 büyüklüğünde büyük bir depreme gebedir ancak bu depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası