Ege Postası
Geri

İzmir Adliyesi'ne FETÖ operasyonunda 31 kişi serbest

İZMİR Adliyesi'nde FETÖ/PDY'ye mensup oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 96 şüpheliden 38 kişilik son grup bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 31'i serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
İzmir Adliyesi'ne FETÖ operasyonunda 31 kişi serbest
Haberler / İzmir
4 Ekim 2016 Salı 18:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir merkezli olarak Manisa, Konya ve Kütahya olmak üzere 4 ilde geçen hafta eş zamanlı operasyon yapıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato koordinesinde, Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir Adliyesi'nde görev yapan 101 adliye katibinden 76'sı gözaltına alındı. Polis, daha sonra 22 kişiyi daha gözaltına aldı, böylece sayı 98'e yükseldi.

Çoğunluğu kadın olan bu şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında 'Bylock' uygulaması olduğu, mübaşir ve zabıt katipleri ile müdürlerin dosyalarla ilgili süreci örgüte daha önceden bilgi verdikleri iddia edildi.

Gözaltındaki 98 kişiden ilk iki grupta toplam 60 kişi geçen hafta içinde, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından 'Bylock' kullandığı tespit edilen 3 kişi tutuklanırken, 57 kişiden bir kısmı savcılık tarafından bir kısmı ise nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Bugün de gözaltında bulunan yazı işleri müdürleri, mübaşir ve katiplerinde bulunduğu son grup olan 38 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si emniyet tarafından, 17'si savcılık 12 kişi ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Serbest bırakılan yazı işleri müdürleri ile mübaşir ve katiplerden 13 kişinin işlerine  döndükleri belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası