Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'nda seçim heyecanı başladı

İzmir Barosu’nda seçim heyecanı başladı. Celal Atik Spor Salonu’nda 5 adayın yarışacağı seçimli Olağan Genel Kurulu'nda ilk gün oturumunda adaylar konuştu. İkinci gün ise İzmir Barosu’nun yeni başkanı seçilecek. İzmir Barosu'nda seçim heyecanı başladı
İzmir Barosu'nda seçim heyecanı başladı
Haberler / İzmir
15 Ekim 2016 Cumartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu, Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda başladı. Baro iki güne yayılacak genel kurul sonunda yeni başkanını ve yönetimini seçecek.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak kurulda ilk gün oturumunda adaylar baroya kayıtlı avukatlara projelerini ve hedeflerini açıklayacak. İkinci gün ise 7 bin 208 avukat sandık başına giderek seçimini yapacak.

740 olan yeterli çoğunluğun geç sağlanması nedeniyle, saat 10.00'da başlaması gereken genel kurul saat 14.00'te başladı. Seçime girecek olan beş aday konuşmalara başlamadan önce bir araya gelip hep birlikte fotoğraf çektirdi.

İzmir Barosu seçimlerine Cumhuriyetçi Grup'tan mevcut başkan ve başkan adayı Aydın Özcan, diğer Cumhuriyetçi Grup adayı Mehmet Kozan, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Cemal Nedret Erdem, Bağımsız Savunma Grubu'nun adayı Ahmet Dokucu ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'nunr adayı Ergun Sakızlı başkanlık için yarışacak. Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan İzmir Barosu genel kurulu Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Divan Kurulu başkanlığına Hüseyin Erdem, yardımcılığına Ferda Kardelen ve üye olarak da Hüseyin Pehlivan ile Bengi Bilgiç seçildi. Avukat Cumhur Bambul, yönetim kuruluna bağımsız aday olmak için dilekçe verdi. Bambul, gruplaşma ve kutuplaşmaya karşı tepki amacıyla aday olduğunu belirtti. 

Açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, "İki yıldır baroyu en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Emaneti iade edeceğiz. Seçildiğimizde çok yoğun bir gündemle göreve geldik. Görevi devralırken, mesleğe yönelik sorunları çözeceğimize söz verdik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Göreve gelirken 60 proje sunduk. Bu projeleri gece gündüz çalışıp yaptık. Meslektaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalıştık. Meslektaşlarımız hastanede rehin kalıyordu, Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği yapıp bu sorunu çözdük. Birçok hastane ile anlaşma yaptık. Durumu kötü olan meslektaşlarımıza kurulan vakıf ile iş görmezlik maaşı ve aidat borçlarını ödüyoruz. Atatürkçü ve Cumhuriyetçi duruşumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Bütün adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından Genel Sekreter Şakir Uzun, yönetim kurulu çalışma, bilanço-hesap ve denetleme kurulu raporlarını okudu. Yönetim kurulu çalışmalarının ibra edilmesinin ardından, adaylar kürsüye tek tek gelip seçilmeleri halinde yapacakları projeleri anlatacak. Konuşmaların ardından yarın (pazar) avukatlar yeni başkanını seçmek için sandıkta oylarını kullanacak.

 BİRİNCİ GÜN    Cumartesi – Saat 10.00
1)
1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 87.maddesi uyarınca yoklama ve M. Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması,
2)Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi - (1 Başkan, 1Başkan Vekili, 2 Yazman  üye).Divana imza yetkisinin verilmesi.  
3)Baro Başkanının açış konuşması,
4)Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun okunması, görsel sunumu. Bilanço-Hesap ve Denetleme Kurulu Raporlarının okunması, görüşülmesi ve ibrası
5)Tahmini Bütçe ve Bütçe Kararnamesinin görüşülüp karara bağlanması,
6)Diğer önerilerin görüşülmesi ve karara bağlanması
7)Baro organları ve TBB Delege adaylarının  saptanması
8)Başkan adaylarının konuşmaları
9)Dilek ve öneriler...
10)Genel Kurulun birinci gününün kapanışı

İKİNCİ  GÜN    -  Pazar – Saat  09.00 – 17.00

11)  Seçimler
a)Baro Başkanı seçimi
b)Baro Yönetim Kurulu Üyeleri seçimi (10 asıl, 10 yedek)
c)  Baro Denetleme Kurulu Üyeleri seçimi (3  asıl, 3 yedek)
d)  Baro Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi (5 asıl, 3 yedek)
e)  TBB Genel Kuruluna katılacak İzmir Barosu Delegeleri seçimi(25 asıl, 25 yedek)
12.  Seçim tutanaklarının yargıç tarafından birleştirilmesi geçici seçim sonuçlarının duyurulması,

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası