Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'ndan 'kararname' tepkisi; Liyakate ve kıdeme aykırı

İzmir Barosu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayınlanan 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’yle yapılan bazı atamalara tepki gösterdi. Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Barosu olarak, liyakate ve kıdeme aykırı, sürgün niteliğindeki bu atamaları ve ihraç kararını kınıyor, tarafsız ve bağımsız bir yargı için mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.
İzmir Barosu'ndan 'kararname' tepkisi; Liyakate ve kıdeme aykırı
Haberler / Güncel
18 Temmuz 2023 Salı 22:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Barosu, HSK tarafından yayınlanan 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“2017 yılında verdiği bir röportajdaki açıklamaları nedeniyle disiplin cezasına çarptırılan ve başvurusu üzerine geçtiğimiz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nce hak ihlali kararı verilen Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, isteği dışında Adana Hâkimi olarak görevlendirilmiştir. Yargıçlar Sendikası üyesi İzmir Hâkimi Halil Güner Çorum’a, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi üyesi Süleyman Mutlu ise Kilis’e atanmıştır. Gezi direnişi davasında Osman Kavala’nın tahliyesi yönünde oy kullanan ve heyetten alınan İstanbul Ağır Ceza Hâkimi Sercan Karagöz ise kararnameyle yine isteği dışında Ağrı’ya hakim olarak görevlendirilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden yargıç Ahmet Çakmak, HSK 2. Dairesi kararı ile ihraç edilmiştir.

Sürgün niteliğindeki bu atamalar ve ihraç kararı, Anayasa’da vücut bulan ‘kuvvetler ayrılığı’ ilkesinin ihlali, yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümünün yeni bir örneğidir. Üyeleri aynı zamanda siyasi bir kimliği ve parti aidiyeti bulunan Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen HSK, bu tahakkümün aracı haline gelmiştir. İzmir Barosu olarak, liyakate ve kıdeme aykırı, sürgün niteliğindeki bu atamaları ve ihraç kararını kınıyor, tarafsız ve bağımsız bir yargı için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz.”

 

 

Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullanan hakim Ağrı'ya gönderildi
 

 

 

CHP'li Taşkın'dan Osman Kavala’nın tahliyesini isteyen hakimin sürülmesine tepki
 

 

 

3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası