Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tansiyon düşüyor: Memurlar eylemi erteledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde günlerdir süren tansiyon, bugün yaşanan kritik bir gelişme ile yeni bir boyut kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurlar, sosyal denge tazminatlarında yapılan kesintiler sebebiyle başlattıkları eylemleri, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın adım atmasıyla geçici olarak durdurdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tansiyon düşüyor: Memurlar eylemi erteledi!
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Sabah saatlerinde Genel Sekreter Barış Karcı ile yapılan kritik görüşmenin ardından, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, "yasal sınırın üzerine çıkma" yetkisi almak için meclis üyelerine başvuracağını açıklaması, eylemci memurların kararını değiştirdi. Başkan Tugay'ın bu girişimi, haftalardır süren gerginliğin çözümüne yönelik önemli bir kapı araladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları, daha önce "ücretlerin yasal sınıra çekilmesi" açıklaması nedeniyle hak kaybı yaşayacakları endişesiyle meclis oturumunu protesto etmeye hazırlanıyordu. Ancak yapılan görüşmeler ve Tugay'ın aldığı bu yeni pozisyon, memurların beklediği umudu yeşertti.

Memur sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Emekçilerin dirençli ve kararlı mücadelesi sonucunda atılan bu adım, kazanılmış haklardan geriye gidilmeyeceğini göstermiştir. Bu akşam yapılması planlanan eylem, belediye meclisinin kararlarına gözlemci olarak katılacak sendika temsilcileri tarafından ertelendi," denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis oturumu, memurların ve sendikanın gözlemi altında gerçekleşecek. Gelişmeler, memurların sosyal ve ekonomik haklarını koruma noktasında yeni bir dönem başlatabilir. Emekçiler, bu sürecin sonucunu dikkatle izlerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi de toplu sözleşme sürecindeki kararlılık ve şeffaflık sözünü tutma yolunda ilerliyor.

Tüm-Bel Sen tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Toplu sözleşme sürecinin geldiği nokta ve İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin güçlenerek devam eden eylemlilikleri ve Cuma günü binlerin katıldığı tam günlük iş bırakma eylemimiz sonrasında 8.07.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Barış KARCI’nın daveti üzerine yürütme kurulu üyelerimizin katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdik.

Yapılan görüşmede; 8.07.2024 tarihinde gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde Sn. Cemil TUGAY’ın üst sınırın üzerinde bir sözleşme imzalanması adına meclisten yetki alacağı ve bu yetki sonrasında özgür toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelerin başlayacağı ve toplu sözleşmede anlaşmaya varılmak istendiği sendikamıza iletilmiştir.

Şube yürütme kurulumuz, bu öneriyi emekçilerin kararlı ve direngen mücadelesi sonucunda atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirmektedir. Direnen ve talepleri için kesintisiz mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri, bir kez daha birleşen emekçilerin örgütlü gücünü göstermiştir.

Sendikamız genel merkezi, başından beri hem eylemlerimize gösterdiği katılım hem de Ankara’da yürüttüğü görüşmeler ile sürecin takipçisi ve savunucusu olmuştur.

Yapılan görüşmede; kazanılmış haklarımızdan geriye gidecek bir sözleşmenin emekçilerce kabul edilmesinin mümkün olmadığı özellikle vurgulanmış olup, son sözü ise her zaman olduğu gibi yine yapılacak referandum ile emekçilerin söyleyeceği de ifade edilmiştir.

Emekçilerin kararlılığı ve mücadelesi sonucunda atılan bu adımı olumlu olarak değerlendiriyor ve bu akşam belediye meclisinde yapılacak etkinliğimizi erteliyoruz. Şube yürütme kurulu üyelerimiz, gözlemci olarak belediye meclisine katılacak olup, gelişmelere ilişkin bilgilendirme her zaman olduğu gibi siz değerli emekçilere sendikamız tarafından yapılacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası