Ege Postası
Geri

İzmir Defterdarlığı'ndan ihale rüzgarı

İzmir Defterdarlığı, Bornova, Menemen, Bayraklı, Gaziemir, Güzelbahçe, Urla, Buca, Bayındır ve Konak İlçelerinde bulunan 45 taşınmazın satışı, Gaziemir, Urla, Buca, Bayındır, Menemen, Foça ve Karşıyaka'da 26 taşınmazın kiralaması, Menderes'te bir taşınmazın da irtifak hakkı için ihale yapacak.
İzmir Defterdarlığı'ndan ihale rüzgarı
Haberler / Ekonomi
16 Haziran 2016 Perşembe 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Defterdarlığı, atıl durumda bulunan Hazineye ait taşınmazları hem ekonomiye kazandırmak hem de İzmir'in ekonomik yönden gelişimini arttırmaya yönelik katkı sağlamak amacıyla satış ve kiralamaya devam ediyor. Defterdarlık tarafından, belirli bir program dahilinde, öncelikle Hazineye ait taşınmazlardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılanlar tespit edilerek, bunlar ihale yapılmak suretiyle satışa sunuluyor. Bu çerçevede, 27-28-29-30 Haziran 2016 tarihlerinde Bornova, Menemen, Bayraklı, Gaziemir, Güzelbahçe, Urla, Buca, Bayındır ve Konak İlçelerinde bulunan toplamda 45 adet taşınmaz toplam 42 milyon 886 bin 612.63 TL bedelden ihaleyle satışa çıkarılacak. 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2016 tarihlerinde Gaziemir, Urla, Buca, Bayındır, Menemen, Foça ve Karşıyaka İlçelerinde bulunan toplamda 26 adet taşınmaz ilk yıl için için toplam 659 bin 918.99 TL bedelle çıkılacak ihaleyle kiraya verilecek. Ayrıca, 30 Haziran 2016 tarihinde Menderes ilçesinde bulunan 1 taşınmazın “spor işletmesi ve tesisi yapılmak üzere" 30 yıl süreli ve ilk yıl için 54 bin 200 TL bedelle irtifak hakkı ihalesi yapılacak.

Yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımları 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilecek. Bu taksitlere yıllık yüzde 9 oranında kanuni faiz uygulanacak. Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmayacak.

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla, 27-28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2016 tarihlerinde ihalesi yapılacak taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiler ve ilgili taşınmazların konumları liste halinde Defterdarlığın resmi internet sitesi olan www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresinde yayınlandı. Ayrıca, ilgilenenler konuyla ilgili İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlükleri'nden ayrıntılı bilgi alabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası