Ege Postası
Geri

İzmir Dikili’de mülteci faciası: 20 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Dikili ilçesinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu ölü sayısı 20'ye yükselirken, 21 kişi kurtarıldı. Öte yandan dün de sığınmacıları taşıyan lastik botun Bulamaç Adası (Farmakonisi) yakınlarında batması sonucu 7'si çocuk 13 kişi ölmüştü. Bir mülteci faciası haberi de Dikili'den
İzmir Dikili’de mülteci faciası: 20 kişi hayatını kaybetti
Haberler / Güncel
24 Aralık 2015 Perşembe 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Dikili İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için bindikleri ahşap teknenin sabaha karşı Bademli Köyü açıklarında batması sonucu ölen sığınmacıların sayısı 20'ye yükseldi. Yetkililer 21 mültecinin kurtarıldığını, faciada ölenlerin cesetlerinin denizden toplandığını söyledi.

"EGE'DE YİNE FACİA: 7'Sİ ÇOCUK 13 ÖLÜ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ...


İzmir'in Dikili ilçesinde kaçakları taşıyan ahşap teknenin batması sonucu ölü sayısı 11'i çocuk, biri hamile kadın olmak üzere 20'ye yükseldi.


"İZMİR'DE 110 KAÇAK KURTARILDI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Dikili'den, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan mültecileri taşıyan ahşap teknenin, sabaha karşı batmasının ardından, acının rakamları da kesinleşti. 21 kişinin kurtarılmasından sonra, onların verdiği bilgiler doğrultusunda, Sahil Güvenlik ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü.



Bademli Pissa Koyu açıklarında öğle saatlerine kadar sürdürülen çalışmalarda, 11'i çocuk 20 kişinin cesedi, sudan çıkartıldı. Bu arada cesedi çıkartılan kadınlardan birisinin de hamile olduğu, ortayla çıktı. 




İKİ BABANINI ACI ANLARI 
Kurtarılan mülteciler, Dikili Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tedavilerinden sonra da, taburcu edildi. Mülteciler, polis merkezine götürüldü. Burada verecekleri bilgiler doğrultusunda, kaçışlarına yardım eden insan tacirlerinin bulunması için, çalışma yürütüleceği açıklandı. Bu arada hastanenin morguna konulan cesetleri teşhisleri sırasında yürek burkan anlar ortaya çıktı. Tedavileri tamamladıktan sonra morga götürülen 2 baba, çocuklarını burada teşhis etti. Morgu önünde duran iki babanın yaşadığı acı ve hüzün, yüzlerine yansıdı. Cesetlerinin, nöbetçi savcının inlemesinden sonra İzmir Adli Tıp kurumu Morgu'na gönderileceği belirtildi.




Aralarında çocukların da bulunduğu cesetler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kurtarılanlar arasında 1 yaşında bebek de bulunuyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası