Ege Postası
Geri

İzmir Emniyeti’nden Basmane’ye şafak operasyonu

Paris bombacısı Suriyeli Ahmad Al Mohammad’ın 2 Ekim’de İzmir Basmane’de bir otele yerleştiği ve 4 Ekim’de ayrıldığı iddiaları üzerine İzmir Emniyeti bu sabah deniz yoluyla önce Yunanistan ardından da Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan göçmenlerin merkezi haline gelen semtte şafak operasyonu yaptı. Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirdikleri bombalı terör saldırısında ölen teröristlerden Ahmad Al Mohammad'ın, İzmir'de bir otelde kaldığı iddiaları üzerine Vali Mustafa Toprak, elerinde böyle bir kayıt olmadığını açıkladı. İzmir'de 300 polisle otellere şafak baskını
İzmir Emniyeti’nden Basmane’ye şafak operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
20 Kasım 2015 Cuma 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  FRANSA'da bombalı saldırının ardından, IŞİD üyelerinin İzmir ve çevresinden Avrupa ülkelerine gittikleri yönünde iddialar üzerine, yabancı uyrukluların yoğun olarak bulunduğu Basmane semtinde, polis denetim yaptı. 43 yabancı uyruklu, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Fransa'da geçen hafta yaşanan bombalı saldırıların yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde de, benzer endişelere neden olan IŞİD'e bağlı teröristlerin, bu bölgelere İzmir ve çevresinden geçtikleri ileri sürüldü. Bu iddialar üzerine, Terörle Mücadele, Asayiş, Kaçakçılıkla Mücadele, Organize ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleriyle, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, çalışma yaptı. IŞİD saflarında Suriye'de savaşan ya da çeşitli suçlara karışma ihtimali bulunan kişiler yönelik kapılan kontrollerde, yaklaşık 300 polis, görev aldı.




"403 NO'LU ODADA 2 GÜN" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Bugün sabaha karşı Basmane'deki oteller bölgesinde, denetimlerde bulunuldu. 27 otel ve pansiyonda kalan, 286 yabancı uyruklu ile 80 Türk incelendi. Bunlardan evraklarında eksilikler bulunan 43 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)




PARİS BOMBACISI İÇİN VALİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirdikleri bombalı terör saldırısında ölen teröristlerden Ahmad Al Mohammad'ın, İzmir'de bir otelde kaldığı iddiaları üzerine Vali Mustafa Toprak, elerinde böyle bir kayıt olmadığını açıkladı. İstihbarat kaynakları ise, zaten gerçek ismi henüz belirlenemeyen teröristle aynı ismi taşıyan bir kişinin varlığını tespit ettiklerini ancak onun da aynı kişi olmadığının eldeki kayıtlara göre kuvvetli ihtimal olduğunu söyledi. 



Fransa'da 13 Kasım'da farklı noktalarda yaşanan terör saldırılarına katılanlardan birisinin ise, sahte Suriye pasaportu kullanan Ahmad Al Mohammad, olduğu açıklandı. Ahmad Al Mohammad'in saldırıdan önce İzmir'deki otele kayıt yaptırıp iki gün kaldıktan sonra ayrıldığı ileri sürüldü. 

Konuyla ilgili, açıklama yapan İzmir valisi Mustafa Toprak, söz konusu iddiayı doğrulamadı. Ellerinde böyle bir kayıt olmadığını da söyleyen Mustafa Toprak, ancak söz konusu terörist yada terör örgütüyle bağlantılı kişilerin, resmi olmayan yollardan gelip geçtiklerine yönelik bir tespitte bulunmalarının imkansız olduğunu ifade etti. 

Paris'teki bombalı saldırılar sonrasında, istihbarat birimlerinin, bölgede incelemelerde bulundukları da öğrenildi. Ancak terörist Ahmad Al Mohammad'in, kentten geçtiğine yönelik gerçek bir bilgi elde edemedi. İstihbarat birimleri, zaten gerçek ismi Fransa tarafından henüz belirlenemeyen teröristle aynı ismi taşıyan bir kişinin varlığını tespit ettiklerini, ancak onun da aynı kişi olmadığının, eldeki kayıtlara göre kuvvetli ihtimal olduğunu ifade etti.

Bu arada otel yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı ve ellerinde var olan bilgileri, gerekli birimlere teslim ettiklerini söylemekle yetindi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası