Ege Postası
Geri

İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andı: İzmir'de hayat durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85'inci ölüm yıldönümünde İzmir'de hayat durdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün Cumhuriyet Meydanı çok kalabalık. Yurttaşlarımızın Ata'ya bağlılıkları, Ata'ya sadakatleri gurur verici” dedi.
İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andı: İzmir'de hayat durdu
Haberler / İzmir
10 Kasım 2023 Cuma 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 85'inci ölüm yıl dönümünde İzmir'de saygıyla anıldı.

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Resmi Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Kemal Yeni, İzmir milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende İzmir Valiliği, Ege Ordusu Garnizon Komustanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenk sundu. 

Çelenk töreninin ardından saat 9'u 5 geçe 2 dakikalık siren sesleri İzmir'in her noktasında çalındı. İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya kadar indirildi. 

Törenin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Soyer, “Bugün Cumhuriyet Meydanı çok kalabalık. Çok etkileyici, çok heyecan verici. Yurttaşlarımızın Ata'ya bağlılıkları, Ata'ya sadakatleri gurur verici. Türkiye'nin bu siyasal ikliminde Atatürk'ün yine rehberliğine, yol göstericiliğine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. O nedenle çok umut verici” dedi.

CHP'DEN ALTERNATİF TÖREN 

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen resmi törenin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı, alternatif tören düzenledi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP il yönetimi, ilçe örgütleri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İzmir İl Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İl Başkanı Arslanoğlu, “Bugün, her zaman olduğu gibi İzmirlilerin Ata’larına ne kadar sahip çıktıklarını bir kez daha görüyorsunuz. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ata’mıza, Ata’mızın değerlerine, eserlerine sahip çıkmaya sonsuza kadar devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası