Ege Postası
Geri

İzmir Şehir Hastanesi resmen açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ibret' çıkışı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan açılış konuşmasında, "Güzel İzmir'imize yakışanı yapmamız lazım. Şu projenin ülkenin ortak değerlerinin, milletin sembol isimlerinin arkasına gizlenerek hiçbir eser ve hizmet üretmeden yıllarca şehrin sırtına yük olanlara ibret teşkil etmesini diliyorum" dedi. Büyükşehir adayı Hamza Dağ'a destek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İzmir'imizin güzel insanları Hamza Dağ'ı İzmir'in başına getirecek ve İzmir'imzin altyapı çileleri sona erecek" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli alınacağı müjdesini verdi.
İzmir Şehir Hastanesi resmen açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ibret' çıkışı
Haberler / Politika
27 Ocak 2024 Cumartesi 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir programı kapsamında ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısının ardından 16 Ekim'de hasta kabulüne başlayan İzmir Şehir Hastanesi ile 4 kilometrelik bağlantı yolunun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve çok sayıda partili ve sağlık çalışanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

LAF DEĞİL İCRAAT

Açılışını gerçekleştirmek üzere bir aray geldiğimiz 2 bin 60 yataklı İzmir Şehir Hastanemizin ülkemize, şehrimize ve İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Şehir hastanemiz 628 bin metrekareyi bulan kapalı alanı, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakımları, ameliyathaneleri ve diğer birimleriyle güzel İzmir'imize yakışır bir eser oldu. Laf değil, icraat... 

BÜYÜKŞEHİR'E YOL SALVOSU 

Bu dev hastanenin altyapısı itibariyle buranın yollarını kim yaptı diye sorarsınız değil mi? Kimin yapması lazım? Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi buranın yollarını yaptı mı, hayır. Ulaştırma Bakanlığımız deveye girdi ve ilk etabını hallettik, ama yetmez. Buranın yolları ile alakalı 2. etabını da yine Ulaştırma Bakanlığımız en güzel şekli ile yapacak ve hastanemizede ulaşım daha da kolaylaşacak. Hastaneye ulaşım şart. Hastanemize hızlı, emniyetli ve konforlu bir erişim için inşa ettiğimiz bağlantı yolunu ve kavşağını da bugün hizmete açıyoruz. İzmir Şehir Hastanesi sadece sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük ve en modern sağlık kompleksilerinden biridir. Bünyesinde 6 ayrı hastaneyi barındıran  bu muhteşem yetırım eser ve hizmet siyasetimizin önemli bir nişanesidir. 

"DAĞ İLE ÇİLE BİTECEK"

Şimdi seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle birlikte ben inanıyorum ki güzel İzmir'imizin güzel insanları burada Hamza Dağ kardeşimizi Büyükşehir'in başına getirecek ve böylece altyapı noktasında da İzmir'imizin çileleri sona erecek. Manisa-İzmir arasında Sabuncuveli tünelini yaptık. Konak Tünelini biz yaptık. Bundan sonraki dönemde gerek merkezi yönetim olarak biz gerekse Büyükşehir belediyemiz olarak ele ele vereceğiz ve bütün altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağız. Bunun için 31 Mart'a kadar yoğun bir şekilde çalışmaya var mıyız, hazır mıyız? 

İZMİR-ANKARA YHT  İLE TAÇLANACAK 

Güzel İzmir'imize yakışanı yapmamız lazım. Şu projenin ükenin ortak değerlerinin, milletin sembol isimlerinin arkasına gizlenerek hiçbir eser ve hizmet üretmeden yıllarca şehrin sırtına yük olanlara ibret teşkil etmesini diliyorum. 2002 yılında sizlere bir söz vermiştik. Ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, güvenlik başlığında yükselteceğiz. 21 yıl sonra geriye dönüo baktığımızda, milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Okullarımızın neredeyse tamamını yeniledik. 800 bin yeni öğretmen atadık. Üniversite öğrenimini hak haline getirdik. Mesleki eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdık. Şehirlerimizin tamamnını en modern sağlık hizmetlerine kavuşturduk. Şehir Hastanelerimizle saplık hizmetini dünya standartlarının üstünde bir seviyeye taşıdık. 310 bini doktor olmak üzere 1.5 milyona yakın sağlık çalışanı ile insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz. 2.5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek hizmeti insanımızın ayağına götürdük. Terör örgütlerinin başını ezerek insanımızın huzur içinde hayatını sürdürmesini sağladık. Sınırlarımızın güvenliğini arttırdık. Askeri, polisi, jandarması ile Türkiye'yi dünyanın en sorumlu bölgesini en güvenli hale getirdik. Yargı teşkilatımızı baştan aşağı milletimize en iyi hizmeti vereceği altyapıya kavuşturduk. FETÖ'nün güdümünde itibar kaybeden adalet sistemimizi milletimizin emrine amade kıldık. Yargılama süresini kısaltarak adaletin hızla tesisine zemin hazırladık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 30 bin kilometreye yaklaştırdık. Tünelleri, köprüleri, havalimanlarıyla ulaşım altyapılarını güçlendirdik. İzmir Ankara Yüksek hızlı tren hattını da hizmete alarak bu alandaki çalışmalarımızı taçlandıracağız. Yaptığımız stadyumlar, spor alanları, havuzlar ve diğer tesislerle ülkemizi baştan sona donattık. Lisanslı sporcu sayımızı 15 milyonun üzerine çıkardık. Spor alanında verdiğimiz emeklerimizin karşılığını da 7 milyon madalya ile aldık. Milli gelirimizden ayırdığımız payın 3 katına çıkararak devletimizin kimsesizlerin kimsesi olduğunu gösterdik. Tüm dezavantajlı kesimlere sahip çıktık. 4 milyon haneye ulaşan sosyal destek sistemimizle dünyanın örnek aldığı bir seviyeye geldik. 1 milyon 314 bin inşaat ile insanımızın modern, depreme dayanıklı ve huzurlu yuvalara kavuşmasına öncülük ettik. 222 millet bahçesi ile insanlarımızın hayat kalitesini arttırdık. Atık su artıma sistemleriyle çevreye duyarlı hayat alanları oluşturduk. Yaklaşık 1 milyona yakın konut ve iş yerinde kentsel dönüşüm projesi uyguladık. Ülkemize yaptığımız eserleri günlerce anlatsak bitmez.

ESER ZİNCİRİNE SON HALKA

İzmir Şehir Hastanemiz ve bağlantı yollarımız bu eser zincirine eklediğimiz son halkadır. Her iki projemizde de emeği olan bakanlıklarımızı, mühendislerini, işçilerini, yüklenici firmalarını tebrik ediyorum. Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Ülkemiz geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini başarı ile gerçekleştirdi. Önümüzde mahalli idareler seçimleri var. Bu seçimleri de huzur içinde, hizmet yarışı içinde tamamlayacağız. Bölgemizde ve dünyada güç dengelerinin değiştiği, siyasi ve ekonomik çatışmaların derinleştiği bir dönemde Türkiye'nin güven ve istikrar iklimini korumaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Geçtiğimiz 17 seçimin her biri gibi bu seçimi de ülkemizi siyasi açıdan istikrarsızlığa, ekonomik bakımdan çöküşe sürüklemek isteyenler boş durmuyor. Her gün bir yalan, bir fitne ile milletimiz karamsarlık bataklığına itilmeye çalışılıyor. Bu şekilde çalışanların tercihlerini etkilereyek Türkiye'yi yeniden kendi senaryolarındaki konuma çekmenin peşindeler. Bu senaryonun tek bir satırı dahi ülkemizin harına değildir. Kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bakarsanız bu senaryolara tabi olup huzur içinde yaşayan hiçbir toplum göremezsiniz. 

TARİFSİZ SEVİYORUZ

Türkiye tıpkı ecdadın, cumhuriyetin kurucularının hayal ettiği gibi siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız bir güç haline gelebildiği için bugün böylesine dik bir duruş sergileyebiliyor. Elbette bu duruşun bir bedeli var. İstikbalimize güvenle bakabilmenin değeri ödedeiğimiz bedelden çok daha fazlası. Son dönemde kamuoyunda dedikodular üzerinden yürütlen kampanyalara bir de bu gözle bakmasını istiyorum. Biz tüm bu tuzakları bozarak yolumuza devam ederekn hiçbir zaman asıl hedeflerimizden kopmuyor ve mücadelemizden taviz vermiyoruz. Verdiğimiz mücadelede bugüne kadar en büyük gücümüz milletimizin desteği oldu. Bundan sonra erkeği, kadını, genci, yaşlısı ile 85 milyonun duası ile yolumuza devam ediyoruz. Biz bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz. Biz medeniyetimizin ve tarihimizin son kalesi bu ülkeyi dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz. İzmir'in de bu kutlu mücadelede bize destek ve heyecan vermesini bekliyoruz. Bu duygularla bir kere daha İzmir Şehir Hastanemizin ve bağlantı yollarımızın hayırlı olmasını diliyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası