Ege Postası
Geri

İzmir Valiliği'nde yine kriz çıktı

Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınmazları ile ilgili kriz gün geçtikçe artarken, malların kaderini belirleyecek olan Mal Paylaşımı Komisyonu toplantısında flaş gelişmeler yaşandı. Geçmişte İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getiren toplam 1686 taşınmazın kaderini çizecek olan komisyon toplantısında, belediye bürokratları ve Valilik yetkilileri arasında tartışma yaşanınca Kocaoğlu ve ekibi toplantıyı terk etti.
İzmir Valiliği'nde yine kriz çıktı
Haberler / İzmir
12 Mayıs 2014 Pazartesi 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası’nın sancıları dinmek bilmiyor. Kapatılan İl Özel İdaresi’nin değeri milyon dolarları bulan taşınmazlarının dağıtımı ve paylaşımı ile ilgili kriz bugün bir kez daha gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen komisyon toplantısına çağrılmadıkları gerekçesiyle Vali Toprak’a tepki gösteren ve kendisini istifaya davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün İzmir Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen yapılan Mal Paylaşım Komisyonu’nun toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte toplantıya katılan ve malların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, yaşanan gerginlik sonrasında toplantıyı terk etti.
 
YÖNTEM KRİZİ YAŞANDI
Vali Mustafa Toprak’ın katılmadığı toplantıda bir araya gelen Mal Paylaşım Komisyonu Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu ve komisyonda görevli belediye bürokratları ile, kamu kuruluşlarının yetkilileri ve valilik bünyesinde görevli il müdürleri katıldı. Komisyon, paylaşımla ilgili olarak toplantıya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tüm ilçelerde verilecek mallarla ilgili listeyle başladı. Bunun üzerine Büyükşehir yetkilileri, kendilerine iletilen listelerin ilçe ilçe paylaşımın yapılması yöntemine uygun olduğunu, daha önce köy tüzel kişilikleri malları dağıtımında da aynı yöntemin uygulandığı belirtti. Paylaşım Komisyonu yetkilileri ise daha hızlı ve daha verimli çalışmak adına yöntemi değiştirdiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise kendilerinin hazırlıklarını ilçe ilçe mallar üzerinde ayrı ayrı yaptıklarını, ellerindeki dosyalardan tek tek kontrol yapmalarının çok zaman alacağı, kontrol ve itiraz olanağını ortadan kaldıracağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararı ile Büyükşehir Belediyesi heyeti Mal Paylaşım Komisyonu toplantısını terk etti. Komisyon diğer kurum temsilcileriyle toplantıya devam etti.
 
KOCAOĞLU GELİŞMELERİ KAMUOYUNA AKTARACAK
Yaşanan krizin ardından ekibi ile birlikte belediyeye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mal paylaşım komisyonunda görevli olan bürokratları ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yaşanan gelişmelere tepki gösterdiği öğrenilen Başkan Kocaoğlu, krizi değerlendirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yarın sabah saat 10:00’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.
 
İÇLERİNDE MİLYON DOLARLIK TESİSLER VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği arasında uzun süredir yaşanan ve içlerinde bin 600’ü aşkın gayrimenkulün yer aldığı devir sıkıntısının odak noktasındaki taşınmazlardan bazıları ise şunlar: Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Bozdağ Kayak Tesisleri, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Selçuk Havaalanı, Pınarbaşı Motor Sporları Yarış Pisti, Çeşme Vali Kutlu Aktaş Barajı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve Tavşan Adası.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası