Ege Postası
Geri

İzmir alevlere teslim oldu

Sarnıç-Torbalı Kısıkköy ile Menderes arasındaki ormanlık bölgede, aynı anda 4-5 yerde başlayan yangın hava alanını ve sanayi kuruluşlarını tehdit ediyor.
İzmir alevlere teslim oldu
Haberler / İzmir
26 Temmuz 2013 Cuma 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’in Menderes İlçesi ile Gaziemir Sarnıç-Torbalı Kısıkköy arasında kalan ormanlık alanda bir kaç yerde aynı anda başlayan yangın, Adnan Menderes Havaalanı ve Kısıkköy Sanayi Sitesi’ne çok yaklaştı, çok sayıda itfaiye ve orman ekibi seferber edildi. Yoğun alev ve duman nedeniyle uçak seferleri yapılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Torbalı’dan İzmir’e geliş yönünde, yolun havaalanı tarafında Sarnıç Ormanları olarak bilinen bölgede 4-5 yerde aynı anda başlayan yangına orman işletmelerinin söndürme ekipleriyle, bölgedeki tüm itfaiye ekipleri müdahale etti. Havadan helikopter ve söndürme uçağının da müdahalesine rağmen alevler kontrol altına alınamadı. Kısıkköy-Torbalı, İzmir-Aydın karayolu tamamen trafiğe kapandı. Çam ormanları cayır cayır yanarken, havalanına giriş çıkışlar da kesildi, yoğun dumandan dolayı uçak seferleri iptal oldu.

Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle Kısıkköy Sanayi Sitesi’ni ve havaalanı komleksini de tehdit ettiği öğrenildi. Sarnıç’tan sanayi sitesine kadar geniş bir alanda devam eden yangın söndürülmeye çalışılıyor.



İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında başlayan ve hızla büyüyen orman yangını, rüzgarın kuzeyden esmesi nedeniyle Kısıkköy Sanayi Sitesi yakınlarına kadar ulaştı. Buradaki otluk alanı etkileyen alevler bazı fabrikaların bahçelerini de etkiledi. Bir plastik fabrikasının bahtesinde depoladığı kalıp malzemeleri de tutuştu. Bölgedeki bazı imalathaneler önlem amacıyla boşaltıldı.

Havadan ve karadan etkili mücadele sonucu yangın saat 17.00 sıralarında kontrol altına alındı. Halen soğutma çalışmaları devam ederken, alevlerin 6 hektar kızılçam, 6 hektar da otluk ve makilik alanı etkilediği açıklandı. (DHA)


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası