Ege Postası
Geri

İzmir bunu konuşuyor

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kentin her yerine astığı afişler dikkat çekti... Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Sana ne’ sloganlı afişleri İzmir’de sosyal medyada günün konusu oldu. Afişlerde; "Börek de açmam dekolte de giyerim sana ne" ve "Gece yarısı sokakta dolaşırım, gezerim sana ne" “İstediğim zaman kahkaha atarım sana ne” sloganlar yer aldı. Karşıyaka Belediyesi'nin afişleri dikkat çekti!
İzmir bunu konuşuyor
Haberler / İzmir
5 Mart 2016 Cumartesi 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı, ‘Sana ne'’ diye soran afişler, Karşıyaka’daki 90 billboardda yerini aldı. Bu sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada da fotoğrafları paylaşılan 3 farklı afişte kadınlar, ‘Börek de açmam, dekolte de giyerim. Sana ne'’,  ‘İstediğim zaman kahkaha atarım. Sana ne'’ ve ‘Gece yarısı sokakta dolaşırım, gezerim. Sana ne'’ diye soruyor.

Afişlerin altında ise CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, özgür yaşam talebi ile mücadele eden kadınları saygıyla anıyorum. Şimdi ve daima' mesajı yer aldı. 


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar afiş çalışmasını şu sözlerle anlattı: “Karşıyaka Belediyesi olarak kadınlarımızı toplumsal yaşamın en önemli değeri olarak görüyoruz. Onları arkamızda değil yanımızda hissediyor ve değer veriyoruz. Kadınlarımızın kıyafetleriyle, yaptıklarıyla ya da yapmadıklarıyla değil toplumun onlara verdiği değerle anılmasından yanayız. Farkındalık yaratmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdik.”

Başkan Akpınar, afişler için seçilen soruların son dönemde basına yansıyan ve toplumda geniş yankı uyandıran olaylardan seçilmesinin bilinçli bir tercih olduğunun altını çizdi.

Kampanya hedeflenen etkiyi yarattı ve herkesin dikkatini çekti. İlçe halkı arasında mesajlar tartışma yarattı. Kimi desteklediğini açıkladı, kimisi de mesajların aşırıya kaçtığını söyledi. Ancak kampanyaya en büyük destek kadınlardan geldi. 

Kampanya sosyal medya üzerinden de büyük beğeni geldi. Afişler kısa sürede, sosyal medyada bir çok hesap tarafından 'İzmir farkı' sözleriyle paylaşıldı.


İşte o afişler...






Öte yandan afişler Karşıyakalı kadınlar tarafından olduğu kadar, billboardları sosyal medya aracılığıyla gören kadınlar tarafından da beğenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası